Ministerul Justiției face PRECIZĂRI vizavi de viitoarea denumire a partidului lui Iurie Leancă
După ce fostul premier Iurie Leancă a anunțat astăzi că va insista pe denumirea de „Partidul Popular European” pentru viitorul său partid politic, mai ales că are în acest sens un „răspuns pozitiv” din partea Ministerului Justiției, instituția vizată a venit cu o precizare.
Ministerul Justiției explică faptul că proiectul de denumire a unui viitor partid, solicitat la verificare, nu contravine normelor legale privind denumirea persoanelor juridice, însă existenţa înregistrării mărcii asupra unei denumiri face imposibilă înregistrarea şi utilizarea acestei denumiri de către oricare altă persoană juridică.
În context, ministerul amintește că, pe 12 martie 2015, Partidul Liberal Democrat din Moldova a atenţionat Ministerul Justiţiei despre faptul că, pe 2 martie 2015, a depus la AGEPI o cerere de înregistrare a mărcii „Partidul Popular European”, solicitând astfel luarea în calcul a protecţiilor oferite de Legea privind protecţia mărcilor în cazul examinării unor noi cereri de înregistrare a partidelor politice.
Amintim că, la începutul acestei săptămâni, Iurie Leancă i-a acuzat de „laşitate” pe foştii săi colegi din PLDM, care au înregistrat la AGEPI denumirea de „Partid Popular European”.
În replică, vicepreședintele liberal-democrat Valeriu Streleț a declarat că PLDM, care face parte din familia PPE, a trebuit „să protejeze în Republica Moldova denumirea celei mai mari platforme politice supranaționale care consolidează partidele politice europene de centru-dreapta și are cea mai mare fracțiune în Parlamentul European”.
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți