Ministerul britanic al apărării: Pierderile Rusiei în Ucraina nu au fost niciodată atât de mari. Bilanțul, mai negru chiar și decât cel înregistrat la Bahmut
Pierderile Rusiei în invazia din Ucraina se ridică la peste 300 de mii de militari, potrivit datelor Ministerului Britanic al Apărării. Dar în ultimele luni, odată cu intensificarea ofensivei, acest număr a crescut semnificativ.
Potrivit analizei structurii de informații a ministerului britanic al apărării, în ultimele luni, odată cu intensificarea ofensivei, numărul pierderilor de militari ruși a crescut semnificativ. În fiecare zi din februarie, armata rusă a pierdut în medie 983 de soldați, cea mai mare rată de la începutul războiului. Practic, într-o singură lună, Rusia a pierdut aproape 30 de mii de militari, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din totalul pierderilor suferite în cei doi ani de război, scrie defenseromania.ro.
Ministerul britanic al Apărării a publicat duminică cel mai recent raport privind situația de pe frontul din Ucraina. Datele culese de serviciile secrete britanice arată că pierderile Rusiei sunt în continuă creștere, iar februarie a fost cea mai proastă perioadă din ofensiva care se desfășoară de doi ani.
Potrivit ministerului, luna trecută, în fiecare zi, numărul soldaților răniți și uciși pe partea rusă a fost în medie de 983. De la începutul agresiunii pe scară largă la 24 februarie 2022, pierderile totale ale Kremlinului au depășit 355.000, se mai arată în analiza zilnică a ministerului britanic.
Mai mult, potrivit estimărilor britanicilor, în ultimele patru luni (noiembrie 2023-februarie 2024), forțele ruse au suferit pierderi de peste 113 mii de militari. Prin comparație, în intervalul în care au avut loc cele mai sângeroase lupte pentru Bahmut (ianuarie-aprilie 2023), pierderile totale de pe front ale rușilor s-au ridicat la aproximativ 84 de mii de militari.
Potrivit experților din ministerul britanic, tendința indică faptul că Moscova a decis un „război în masă și devastator”. Costurile acestei strategii sunt enorme, dar aduc rezultate sub forma unei „presiuni crescute asupra pozițiilor ucrainene de-a lungul întregii linii de front”. Dovadă în acest sens este capturarea recentă a lui Avdiivka.
Trebuie remarcat faptul că modul în care informațiile din Marea Britanie calculează pierderile este necunoscut.
Centrale electrice cu turbine pe gaz, oferite R. Moldova de către Uniunea Europeană: CSE a activat și Mecanismului de Protecție Civilă al UE în vederea asigurării securității energetice
DOC // Guvernul COMPENSEAZĂ creșterea tarifului la energie electrică pentru agenții economici din sectorul alimentar și din industria prelucrătoare: Până la 50% din creșterea tarifului la energia electrică, pe o perioadă de 3 luni
Maia Sandu, răspuns pentru separatistul Krasnoselski, care „distorsionează realitatea”: „Originea crizei nu este la Chișinău, ci la Moscova, care trebuie să vină cu soluții reale pentru această problemă”