„Minicandidatul" a ajuns şef la FRF. A fost ironizat, dar a CÂȘTIGAT
Răzvan Burleanu este noul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, după ce a câştigat alegerile ţinute astăzi la Casa Fotbalului, informează Prosport.
În vârstă de 29 de ani, Burleanu l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, fiind susţinut şi de candidaţii ieşiţi din cursă după primul tur (Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu) şi îi ia astfel locul omului care a condus fotbalul românesc în ultimii 24 de ani, Mircea Sandu. 113-58 a fost scorul final în favoarea lui Răzvan Burleanu.
Răzvan Burleanu şi-a început mandatul cu un discurs extrem de tăios, în care a comparat perioada de 24 de ani în care Mircea Sandu a condus Federaţia cu dictatura lui Nicolae Ceauşescu.
„Este o onoare şi o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promisechidistanţă şi am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese. În două zile ne vom apuca de treabă. În următorarele zile ne vom contura echipa. Alegerile de astăzi transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea şi o conferinţă de presă în care vom anunţa noua organigramă", a declarat Răzvan Burleanu imediat după ce a fost numit în funcţia de preşedinte al FRF.
Înainte de alegerile FRF, Răzvan Burleanu a fost atacat şi ironizat de Mircea Sandu, care îşi declarase public susţinerea pentru Gică Popescu. "Naşul" l-a numit pe Burleanu "minicandidat" - aluzie la faptul că se afla la şefia Federaţiei de Minifotbal - şi l-a acuzat pe acesta de evaziune fiscală.
„Apropo de acest minicandidat, trebuie să vă spun că această federaţie de minifotbal nu există la Ministerul Tineretului şi Sportului. Vă rog să vă informaţi. Toate competiţiile pe care le organizează între societăţile comerciale şi străzi sunt supuse unei evaziuni fiscale. Aş vrea să văd şi eu terenurile închiriate sub ce formă sub plătiţi acei bani, ca şi în cazul unor arbitri. Cum sunt plătiţi arbitrii şi cum sunt plătiţi jucătorii, avem unul de la echipa naţională care a evoluat la un club din ăsta care nu există, cu bani din buzunar, fără taxe, impozite şi altele. Şi am încheiat, nu mă interesează disputa lui cu alţii", spunea Mircea Sandu.
Cine este Răzvan Burleanu
Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu.
A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis să renunţe la sportul de performanţă urmând cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.
Răzvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare în domeniul politicilor şi strategiilor de securitate la Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, definitivându-şi studiile prin susţinerea tezei de doctorat în cadrul SNSPA.
Fără să fie membru al vreunui partid politic, candidatul la preşedinţia FRF a lucrat succesiv în următoarele instituţii: Primăria municipiului Bacău, Parlamentul României - Comisia juridică, Autoritatea Electorală Permanentă - controlul respectării legalităţii în procesele electorale şi Administraţia Prezidenţială - Departamentul pentru minorităţi naţionale.
Din 2008, Burleanu este co-preşedinte al Institutului European pentru Democraţie Participativă - Qvorum.
Până în prezent s-a ocupat, din funcţia de preşedinte, de Federaţia Română de Minifotbal, care reuneşte peste 30 000 de jucători şi peste 2 000 de echipe din 37 de judeţe. În acelaşi timp, el este din 2012 preşedintele Federaţei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federaţii naţionale afiliate printre care se numără Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia şi peste un milion de jucători legitimaţi.
VIDEO // Cine a CÂȘTIGAT alegerile parlamentare anticipate. PAS ar fi acumulat 55,1%, iar BeCS - 24%. În viitorul Parlament va fi și Partidul „ȘOR”. Prezentarea rezultatelor prealabile a sondajului AFTER POLL 2021
Cavcaliuc poate fi CERCETAT PENAL în perioada electorală, în pofida faptului că e candidat la funcția de deputat. Cum comentează PACE decizia CSJ
Nicolae Negru // Primul pas, Maia Sandu cu Volodymyr Zelenski