Micul robot Curiosity a făcut o DESCOPERIRE uriaşă în timp ce se plimba pe suprafaţa lui MARTE. „ChemCam, fă zoom pe ciudăţenia aia!”


Roverul Curiosity, deţinut de NASA, cercetează o „piatră strălucitoare” ciudată descoperită pe Marte. Agenţia spaţială a declarat că va retrimite robotul în zonă pentru o analiză mai amănunţită a obiectului.
Denumită oficial „Little Colonsay”, piatra a fost observată îniţial într-o imagine panoramică, în prezent cercetătorii au decis să se întoarcă în zonă pentru observaţii mai detaliate, scrie Maill Online.
„Credem că poate fi vorba despre un meteorit, având în vedere cât de lucios este. Exteriorul nu ne poate aduce concluzii, aşteptăm analizele chimice”, se arată într-o declaraţie oficială a NASA.
Operatorii vor utiliza camera ChemCam a roverului cu şase roţi pentru a studia roca. Pentru a privi rocile de la distanţă, ChemCam transmite pulsaţii laser cu ajutorul cărora analizează compoziţia elementelor vaporizate. De asemenea, spectograful de la bordul roverului oferă informaţii despre mineralele şi microstructurile din roci prin intermediul măsurării plasmei rezultate.
Curiosity a fost lansat către Marte pe 25 noiembrie 2011. Roverul a amartizat pe 6 august 2012. Iniţial, vehiculul ar fi trebui să funcţioneze timp de doar doi ani, însă el transmite şi în prezent informaţii către Pământ, fiind perfect funcţional.













































































