Micul dejun: 5 obiceiuri GREŞITE care-ţi distrug ziua
Bei cafeaua imediat ce te-ai trezit? Este posibil ca tocmai acesta să fie motivul pentru care nu ai deloc energie. Vezi de ce nu este bine!
Chiar dacă ai avut o noapte bună şi ai dormit suficient, potrivit eva.ro, poţi să-ţi strici dimineaţa cu următoarele obiceiuri proaste care te storc instant de energie. Descoperă ce faci greşit dimineaţa şi de ce nu ai energie pe parcursul zilei:
1. Bei cafeaua prea devreme
Potrivit specialiştilor, cafeaua nu se bea imediat la trezire, deoarece energia ta va creşte brusc, însă se va termina de îndată ce ajungi la muncă şi ai nevoie de ea. Cel mai bun moment ca să savurezi cafeaua de dimineaţă este la o oră după ce te-ai ridicat din pat şi după ce ai luat micul dejun.
Astfel, corpul tău va beneficia din plin de energia pe care o conferă cofeina şi efectul durează mai mult timp.
2. Sari peste micul dejun
Al doilea obicei care îţi poate distruge dimineaţa este lipsa unei mese care să ofere corpului nutrienţii necesari. Faptul că renunţi la micul dejun şi ai prima masă abia la prânz nu face decât să te înfometeze peste măsură şi să te lase fără pic de energie până la momentul în care vei mânca.
3. Mănânci covrigi sau produse de patiserie
Făina albă generează o creştere bruscă a glicemiei, urmată de o scădere bruscă a nivelului de energie. Prin urmare, optând pentru covrigi sau orice alte produse de patiserie/panificaţie, nu vei avea energie şi nici nu vei rezista fără gustări nesănătoase până la masa de prânz.
4. Mănânci dulciuri la micul dejun
Nu furnizezi niciun element nutritiv corpului, doar calorii goale şi o tonă de zahăr rafinat care nu are cum să-ţi dea o stare de bine pe termen lung. Efectul de energie este doar unul de moment, după care vei fi lipsită de energie pe tot parcursul zilei. Să-ţi începi ziua cu dulciuri este unul dintre cele mai proaste obiceiuri care îţi poate distruge toată ziua. Mai mult, acest obicei te face mai vulnerabil în faţa tentaţiilor culinare, deoarece senzaţia de foame va fi una foarte intensă până la masa de prânz, iar riscul de a face alegeri nesănătoase şi bogate în calorii este unul foarte mare. Aşa că ar fi de preferat să optezi pentru un mic dejun echilibrat şi sănătos care să-ţi ofere energie până la masa de prânz.
5. Mănânci prea puţin la micul dejun
Potrivit specialiştilor, micul dejun nu trebuie să consiste doar în iaurt grecesc cu câteva fructe în el. Ca să fie săţios şi să-ţi confere energie, micul dejun trebuie să conţină proteine, fibre, carbohidraţi complecşi şi grăsimi sănătoase. De exemplu, adaugă pe lângă iaurtul grecesc care conţine proteine şi fructele care conţin fibre şi câteva nuci/seminţe crude care aduc grăsimi sănătoase şi fulgi de ovăz pentru carbohidraţi complecşi.
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani