MEMORANDUM // Securitatea cibernetică a R. Moldova, consolidată în ajunul alegerilor, cu sprijinul Fundației de Cercetare și Dezvoltare Civilă a SUA
Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) și Fundația de Cercetare și Dezvoltare Civilă a SUA (CRDF Global) au semnat, la finele săptămânii trecute, un Memorandum de Înțelegere care are drept scop consolidarea securității cibernetice a R. Moldova înaintea alegerilor care vor avea loc în anul 2024.
Potrivit Memorandumului, CRDF Global va oferi asistență tehnică și expertiză pentru a ajuta STISC să securizeze infrastructura critică utilizată de Comisia Electorală Centrală a R. Moldova.
Mai exact, cu sprijinul CRDF Global vor fi făcute evaluări de securitate, dezvoltat un cadru de gestionare a riscurilor și desfășurate exerciții de pregătire în domeniul securității cibernetice.
„Acest acord este o dovadă a parteneriatului puternic și de durată dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii. Prin eforturile noastre comune, ne asigurăm că alegerile sunt protejate împotriva amenințărilor cibernetice tot mai sofisticate. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu echipa CRDF Global, pentru a implementa măsurile prevăzute în acest memorandum”, a declarat Alexandru Corețchi, directorul STISC, la ceremonia de semnare a documentului.
Menționăm că la eveniment au participat dna Laura Hruby, adjunctul şefului misiunii diplomatice a Ambasadei SUA la Chișinău, și Todd Spires, director de program la CRDF Global.
Patru morţi și peste 200 de răniți, după ce o mașină a intrat în mulțime la un târg de Crăciun din Germania: Autoritățile R. Moldova încearcă sa afle dacă printre victime sunt și cetățeni moldoveni
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
Maia Sandu le cere ambasadorilor să contribuie la atragerea investițiilor strategice în sectoare de producere, agricultură, energie verde și tehnologiile informaționale: ,,Aderarea la UE, prioritatea primordială a politicii externe"