Materiale informative, spoturi video și lansarea unul site web în cadrul proiectului „Inventarierea transfrontalieră a terenurilor degradate”
În scopul informării populației cu privire la detaliile și beneficiile proiectului „Inventarierea transfrontalieră a terenurilor degradate MIS-ETC 1705”, au fost desfășurate ample acțiuni în vederea sensibilizării comunităților și sporirea vizibilității. Un mare număr de materiale informative a fost distribuit în rândurile populației. Au fost elaborate spoturi video si audio și difuzate la posturi radio și tv locale, dar și naționale. A fost lansat site-ul proiectului www.cring.ro și organizate seminare de informare în mai multe raioane din Republica Moldova.
Seminarele au fost organizate în raioanele Telenești, Dubăsari, Hâncești, Cahul, Telenești, mun. Chișinău. În agenda au fost incluse și puse în discuție comunicări cu referință la activitățile proiectului, esența proceselor de degradare a solurilor, factorii ce provoacă eroziunea solului, clasificarea terenurilor erodate, etc.
În cadrul Programului Operațional Comun Romania – Ucraina - Moldova 2007–2013, își desfășoară activitatea proiectul ”Inventarierea transfrontaliera a terenurilor degradate MIS-ETC 1705”, ce are ca obiectiv principal crearea premiselor pentru îmbunătățirea calității mediului in regiunea transfrontalieră prin acordarea suportului metodologic în reconstruirea terenurilor degradate.
Beneficiar al proiectului este Asociația pentru Tineret „Emil Racoviță 2000” din Vaslui, România, iar în calitate de parteneri sunt Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitară a Județului Vaslui (ADIV) România, Universitatea Ștefan Cel Mare Suceava (USV) România, Asociația pentru studii sociale aplicative (ASSTREIA) Republica Moldova, Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova, Consiliul Raional Bolgrad Ucraina și Organizatia Publica Regionala Bolgrad „Centru Initiative ASTERA” din Ucraina.
Uniunea Europeană finanțează acest proiect cu un grant total de 1,935,500.00 EURO (36179720.85 MDL) dintre care contribuția UE fiind 1,741,466.13 ( 32552703.93 MDL) EURO, iar cofinanțare 194,033.87(3627016.92 MDL) EURO.
Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului de Vecinătate și Parteneriat și co-finanțat de statele participante în program.
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România
Clasificare tarifară eronată a mărfurilor importate: Vameșii au găsit încă 87,366 de milioane de lei în 2024, în urma unor controale suplimentare