Măsuri disperate: Statul Islamic vinde ORGANELE propriilor luptători pe piaţa neagră…
Raidurile americane şi ruseşti asupra teritoriilor ocupate în Irak şi Siria de teroriştii Statului Islamic (ISIL) au distrus o mare parte din câmpurile petroliere folosite de gruparea jihadistă pentru finanţarea acţiunilor sale, ceea ce i-a făcut pe lideri să recurgă la măsuri disperate.
Capitalul uman s-a dovedit cel mai preţios bun pe care liderii teroriştilor ISIL l-au identificat, numai că de această dată nu mai este vorba de sclavie sexuală şi trafic de persoane, ci de recoltare de organe chiar de la militanţii grupării, relatează IB Times.
Până să ajungă în paradisul lui Allah, teroriştii răniţi în luptă riscă să fie ciopârtiţi de confraţii lor pentru organele ce urmează să fie apoi vândute pe piaţa neagră, arată un raport al agenţiei Alsumaria News.
„O unitate medicală aparţinând ISIL a furat diverse organe, printre care şi rinichi, de la 85 de militanţi aflaţi în spitalul din Ninive şi le-au transferat la alte spitale de la marginea oraşului”, menţionează raportul publicat de agenţia de presă.
Nici civilii rămaşi în zonele ocupate de terorişti nu au o soarta mai bună, mai multe trupuri ciopârţite pentru extragerea de organe fiind descoperite în zonă.
Raportul arată că, din Ninive (Irak), teroriştii folosesc intermediari pentru a transporta organele în Siria, de acolo acestea intrând în circuitul internaţional al traficanţilor de organe umane.
În 2015, liderii grupării au emis un edict care permite recoltarea de organe de la civili pentru a salva vieţile jihadiştilor. „Viaţa şi organele unui necredincios nu trebuie respectate şi pot fi luate cu forţa dacă este necesar”, se arăta în documentul emis de liderii grupării teroriste.
Statul Islamic este una dintre puţinele organizaţii teroriste care se autofinanţează, reuşind să strângă bani din vânzarea petrolului pe piaţa neagră, trafic cu obiecte de artă din oraşele cucerite, impozite, sechestre, răpiri şi răscumpărări de prizonieri din rândul populaţiei locale.
Sursa: business24.ro
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei