Mănânci pepene cu pâine? Renunţă la acest obicei. Ce se întâmplă în organism
Pepenele roşu este un aliment preferat în timpul verii, care răcorește și hidratează, însă poate avea şi efecte adverse.
Prin conţinutul său de apă şi fibre, pepenele roşu previne constipaţia şi contribuie la păstrarea unui tract digestiv sănătos. Seminţele de pepene roşu sunt extrem de sănătoase şi sunt, de asemenea, recomandate consumului: proteinele din semințe conțin aminoacizi esențiali.
Mulţi români consumă pepenele roşu cu pâine, însă această combinație nu este indicată. Pepenele nu se combină cu niciun alt produs alimentar. Acesta este foarte acid, fermentează în stomac și încetinește digestia altor produse.
În schimb, seminţele de pepene roşu sunt extrem de sănătoase şi sunt recomandate consumului. Sunt foarte bogate şi în vitamine din grupul B, fără de care nutrienţii din alimente nu pot fi transformate în energie.
Ce poţi să tratezi cu pepene verde
Hidratează intens
Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi săruri hidratante. Mai mult, consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă.
Este puternic detoxifiant
Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp, măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar, dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat, atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.
Elimină pietrele la rinichi
Sâmburii acestui fruct conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pe lângă efectul lor antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici. Dacă ai dureri din cauza pietrelor la rinichi, poţi încerca o cură din seminţe uscate. Acestea se pisează şi se amestecă cu ulei de măsline. Se iau 2-3 linguri pe zi, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 10 zile, de trei ori pe lună.
Sucul previne hepatita
Medicii afirmă că sucul de pepene verde ajută la tratarea hepatitei cronice. Acesta se prepară dintr-o felie de pepene fără coajă, în storcătorul de fructe. Se bea imediat, câte un pahar pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.
Reglează tensiunea arterială
Pepenele este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune, datorită conţinutului scăzut în grăsimi. Substanţa numită cucurbocitrin stimulează dilatarea vaselor de sânge şi ajută la echilibrarea tensiunii arteriale.
Coaja previne osteoporoza
Coaja de pepene verde este o sursă bogată de siliciu şi clorofilă. Siliciul îmbunătăţeşte activitatea pancreasului, fiind esenţial în fixarea calciului în organism. La rândul ei, clorofila are proprietăţi antibacteriene şi antifungice şi poate fi consumată sub formă de dulceaţă, uscată sau sub formă de macerat.
Sursa: clickpentrufemei.ro
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania