Maia Sandu, SFAT pentru Boris Lupașcu, votat judecător al CC de majoritatea PSRM-ȘOR: „Nu are IMUNITATE parlamentară și la el lucrurile s-ar putea întâmpla mult mai repede… CC este PĂZITĂ la indicația mea”
Președintele Maia Sandu susține că Domnica Manole rămâne în continuare judecător și președinte al Curții Constituționale, iar fostul procuror Boris Lupașcu, votat vinerea trecută în calitate de membru al CC de către majoritatea PSRM-ȘOR, ar face bine nici să nu încerce să se arate la sediul Înaltei Curți.
„Doamna Manole este în continuare președintele Curții Constituționale. Nu are cum să vină domnul Boris Lupașcu la serviciu, deoarece CC este păzită la indicația mea și, respectiv, doar persoanele alese legal și constituțional pot să intre și să decidă în cadrul CC. Domnului Lupașcu îi transmit să citească legislația și să înțeleagă ce răspundere poartă, pentru că și-a dat acordul să participe la un act neconstituțional. El nu are imunitate parlamentară și la el lucrurile s-ar putea întâmpla mult mai repede ca la parlamentari”, a declarat șeful statului în cadrul emisiunii „Bună seara”, realizată de jurnalistul Mircea Surdu.
Potrivit Maiei Sandu, elementele corupte se împotrivesc din toate puterile ca să împiedice alegerile parlamentare anticipate, inclusiv prin numirea unor persoane loiale la CC.
„Noi suntem într-o luptă dură cu hoții și hoții au slobozit rădăcini adânci. Ei au oameni în toate instituțiile statului. Ei au pus la punct toate schemele. Mesajul meu a fost și este în continuare același: oamenii de treabă din politica moldovenească nu trebuie să se certe între ei, dar trebuie să meargă împreună și să câștige. Pentru că lupta este grea. Este grea până la parlamentare și va fi grea după parlamentare.
Pentru că cei care s-au obișnuit să câștige sute de mii de euro în fiecare lună ilegal nu se mulțumesc nici cu salariu de 30 de mii de lei pe lună. Noi asta am văzut. Atunci când se dă un salariu mare, cu speranța că poate nu se va mai fura… Dacă nu o să lucreze și Procuratura să-i sancționeze… Toți oamenii cinstiți din politica moldovenească trebuie să lupte cu hoții, nu între ei”, a adăugat președinta.
Sursa citată a subliniat că acest haos are loc din cauza lui Igor Dodon.
„După alegeri s-a supărat că a rămas fără o funcție înaltă în stat și a hotărât să pedepsească cetățenii. Și îi pedepsește din luna decembrie - ba când aprobă în Parlament legi care nu ne permit să obținem asistență externă, ba prin decizii care încearcă să amâne alegerile anticipate. Pentru că se prelungește această criză, acest haos. Concluzia este că aceste legi nu sunt pentru oameni. Este nevoie de alt Parlament. Această stare de urgență nu este despre impunerea unor restricții. Această stare de urgență este pentru a împiedica procesul de dizolvare a Parlamentului și pentru a împiedica declanșarea alegerilor anticipate. Este încă o acțiune disperată din partea unor deputați în actualul Parlament, cărora le este frică de cetățeni și le este frică să dea ochii cu cetățenii la alegeri.
În vară trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate, pentru că sunt întrunite toate condițiile pentru dizolvarea Parlamentului - acest lucru este spus de Curtea Constituțională. Nu au cum niște deputați corupți să se opună Constituției și deciziei CC”, a conchis președintele Maia Sandu.
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană
INTERVIU // Iurie Ciocan, pentru Gândul: „Președintele României trebuie ales inclusiv cu un suport masiv din partea cetățenilor români din R. Moldova”