Maia Sandu afirmă că actualul PARLAMENT nu reprezintă voința cetățeanului. Vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor PARLAMENTARE ANTICIPATE”. Ce va face politiciana, dacă va câștiga PREZIDENȚIALELE
Lidera PAS, Maia Sandu, promite că va face tot posibilul pentru a fi declanșate alegerile parlamentare anticipate, deoarece actualul Parlament nu ar reprezenta voința cetățeanului. Acum câteva luni, unii deputați din Blocul „ACUM” cereau anticipate, amintind de faptul că majoritatea parlamentară „ACUM” - PSRM a fost concepută pentru a fi una temporară, însă Maia Sandu era categoric împotriva alegerilor anticipate.
Ex-premierul Maia Sandu a explicat într-un interviu pentru Europa Liberă ce ar putea face în calitate de președinte al R. Moldova, dacă va avea o majoritate ostilă în Parlament.
Citește și: RĂZVRĂTITUL din Blocul „ACUM”: „Este nocivă continuarea alianței ACUM - PSRM sub orice formă"
„Prin Președinție, în primul rând, scăpăm țara de un personaj care, iată, își dorește să devină un al doilea Plahotniuc, care vrea să captureze instituțiile statului. Deci, asta ar fi primul câștig în această funcție. Și doi: evident, aș folosi toate pârghiile pentru a participa, contribui la consolidarea independenței și capacității instituțiilor statului, pentru că asta este sarcina noastră principală. Dincolo de asta, noi vom căuta toate posibilitățile pentru declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, pentru că actualul Parlament nu reprezintă voința cetățeanului. Știm cum unii deputați au ajuns să ocupe aceste funcții, aceste scaune în Parlament și, evident, noi ne dorim un parlament care să reprezinte pe deplin voința cetățeanului”, a menționat Maia Sandu.
Anterior, deputatul Octavian Țîcu le-a reproșat liderilor Blocului „ACUM”, Andrei Năstase și Maia Sandu, că nu s-au ținut de cuvânt atunci când au promis că majoritatea parlamentară dintre „ACUM” – PSRM va fi una temporară. „Cea mai mare greșeală a fost că nu s-a acționat în baza Declarației de stat capturat. Asta însemna că într-o lună, aceste două componente declanșau mecanismul de decapitare a instituțiilor enumerate în Declarația de stat capturat. Are loc o angajare provizorie a oamenilor care pornesc și, așa cum am declarat în parlament, urmau să fie organizare alegeri anticipate parlamentare odată cu alegerile locale. Asta rezolva probleme bugetului, ca să nu mai avem două sau trei alegeri. Pentru că așa era firesc să se acționeze”, spunea Țîcu în luna august, înainte să fie semnat un nou acord de colaborare dintre „ACUM” - PSRM.
De partea cealaltă, cât era în funcția de premier, Maia Sandu spunea că R. Moldova nu-și poate permite alegeri anticipate. „Nu cred că putem să ne permitem alegeri anticipate în situația în care din buget lipsesc câteva miliarde pe care noi putem să le aducem prin reformele pe care le facem, pe care le-am promis, inclusiv partenerilor externi”, era de părere ex-premierul.
Alexandr Stoianoglo, noua marionetă a Moscovei? Renato Usatîi: „Chiar dacă încă nu știe, Alexandr Stoianoglo va fi cap de listă al unui bloc electoral format din partidele legate cumva de Moscova”
Traian Băsescu: Georgescu nu este o soluţie pentru România
Șapte medalii, inclusiv patru de aur, pentru R. Moldova la Campionatul Balcanic la Box