21:38:11 27.11.2024
Stiri

Maia Sandu le dă un SFAT celor care spun că „e mai PERICULOASĂ” decât Dodon: „Să ceară actualei guvernări să facă acum UNIREA”

Politică 20.09.2017 13:40 Vizualizări3328 Autor: Ziarul National
Maia Sandu le dă un SFAT celor care spun că „e mai PERICULOASĂ” decât Dodon: „Să ceară actualei guvernări să facă acum UNIREA”


Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, recunoaște că nu s-a exprimat foarte clar în cadrul ultimului Congres al formațiunii cu privire la chestiunea Unirii R. Moldova cu România, dar a reiterat faptul că, actualmente, e foarte greu să fie repetat votul din 1918. Totuși, aceasta admite că actuala guvernare ar putea să-și asume acest lucru în actualul Parlament, mai ales că sunt voturi în acest sens.

„Lozinca unionismului este folosită de mulți ani de politicul din R. Moldova. De exemplu, Igor Dodon își construiește toată campania electorală pe antiunionism. El prezintă Unirea și România ca pe cel mai mare pericol. Pe de altă parte, sunt unele partide care încearcă să-și mobilizeze electoratul cu această lozincă. Asta chiar dacă niciodată nu am văzut un plan concret de acțiuni din partea lor. Am văzut doar lozinci și atât”, a spus Sandu în cadrul unei emisiuni de la TVC 21.

Potrivit sursei citate, declarațiile de la Congresul formațiunii ar fi fost interpretate tendențios, chiar dacă a recunoscut că nu s-a exprimat tocmai clar. „Nu am spus că Unirea din 1918 a fost impusă. Nu cred asta. Am spus că astăzi e nevoie să ai suficient sprijin în societate pentru a face Unirea. Am mai spus că nu poate să se întâmple ca în 1918, atunci când Unirea a fost votată de Sfatul Țării. Dacă Unirea poate să fie votată în Parlament, atunci o să-i întreb pe cei care au spus că-l mai periculoasă ca Dodon, de ce nu cer actualei guvernări să facă asta. Să meargă la cei care controlează Parlamentul să ceară asta. Noi suntem în opoziție, nu avem niciun instrument”, a precizat Sandu.

Sursa citată a mai adăugat că, pentru a face Unirea, depinde foarte mult și de poziția pe care o va lua Bucureștiul în această chestiune. „Noi credem că e importantă poziția României. Actualul președinte Klaus Iohannis spune că actualmente se lucrează la o strategie pentru problema R. Moldova. Așteptăm această strategie. Cei care spun că se poate întâmpla ca și în cazul celor două Germanii… acolo și-a asumat Republica Federativă Germană acea unire. Și trebuie să mai ținem cont de părerea Uniunii Europene. Noi în 5-10 ani putem să construim un stat de drept, să îmbunătățim situația oamenilor. Astfel, cei care critică să ceară de la guvernare o decizie sau acțiuni imediate. Noi spunem lucrurilor pe nume – nu e atât de ușor (să faci Unirea n.r.)”, a mai adăugat Maia Sandu.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.11.2024 15:57 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // La alegerile pr...

25.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fantoma trecutului p...

22.11.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Război și Pace, Stra...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md