Maia Sandu, flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt de la Drochia: „Cu lecția domniei lui Ștefan cel Mare învățată, rămânem devotați libertății și propășirii Moldovei, oricât de crunte ar fi circumstanțele”
Președinta Maia Sandu i-a adus astăzi un omagiu lui Ștefan cel Mare și Sfânt, depunând flori la monument domnitorului de la Drochia în ziua în care se împlinesc 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, „cel mai apreciat și longeviv domnitor al Moldovei”.
„Pentru moldoveni, viața domnitorului reprezintă o pagină de glorie în istoria țării, care ne oferă un exemplu de vitejie în apărarea libertății și credinței oamenilor noștri, un semn de curaj de neclintit în fața celor mai mari provocări. Cu lecția domniei lui Ștefan cel Mare învățată, rămânem devotați libertății și propășirii Moldovei, oricât de crunte ar fi circumstanțele, și educăm generațiile tinere să-și prețuiască libertatea și să-și apere valorile cu încredere și curaj”, a scris Maia Sandu pe Facebook.
CITIȚI și Ministerul Apărării, omagiu pentru domnitorul Ștefan cel Mare și Sfânt, în ziua în care se împlinesc 520 de ani de la moartea acestuia: „A marcat locul Moldovei în istoria politică şi spirituală a Europei medievale”
Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost domn al Moldovei între anii 1457 şi 1504. A murit la 2 iulie 1504 fiind înmormântat la Mănăstirea Putna.
„Fost-au Ștefan Vodă om nu mare de stat, mânios și de grabu a vărsa sânge nevinovat; de multe ori la ospețe omora fără județ. Amintrelea era om întreg la fire, neleneș și lucrul său îl știa a-l acoperi și unde nu gândeai, acolo îl aflai. La lucru de războaie meșter, unde era nevoe însuși se vâra, ca văzându-l ai săi, să nu îndărăpteze și pentru aceia rar războiu de nu biruia și unde-l biruia alții, nu pierdea nădejdea, știindu-se căzut jos, se ridica deasupra biruitorilor”, l-a caracterizat pe domnitor cronicarul Grigore Ureche în Letopisețul Țării Moldovei.
Maia Sandu îi răspunde procurorului-șef Anticorupție, Veronica Dragalin: „Instituția pe care o conduce reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității și democrației R. Moldova”
UE anunță un nou pachet de susținere pentru R. Moldova: 250 de milioane de euro pentru malul drept și 60 de milioane pentru malul stâng, cu scopul de a elibera statul nostru de șantajul Rusiei. „Vom sprijini R. Moldova atâta timp cât va avea nevoie”
Sindicatele din domeniul feroviar NU renunță la proteste: Vor picheta sediile Parlamentului, Guvernului și Președinției pe 14 și 28 februarie. Datoriile la salariile angajaților CFM s-au ridicat la 190 de milioane de lei