Maia Sandu, despre TÂRGUL care ar fi fost pus la cale de Dodon şi Krasnoselski: "E vorba despre 2 000 000 de euro, ca să cumpere voturi din Transnistria. Câte 20-30 de euro de VOT"
Faptul că actuala guvernare a decis să achiziţioneze energia electrică de la Cuciurgan nu este un lucru întâmplator, susţine lidera PAS, Maia Sandu. Această decizie ar face parte dintr-un târg pus la cale de Igor Dodon cu Vadim Krasnoselski, pe care l-a numit recent "preşedintele Transnistriei" şi vizează alegerile prezidenţiale de anul acesta, spune fostul premier.
„Anterior energia electrică se cumpăra și din Ucraina, și din Transnistria. La scurt timp după ce Igor Dodon a capturat toată puterea - și în Guvern, și în Parlament -, a decis să schimbe acest contract. Eu bănuiesc că este o înțelegere cu autoritățile de la Tiraspol, pentru că cu cât mai multă energie electrică cumpărăm noi de la Cuciurgan, cu atât mai mulți bani ajung în bugetul regimului de la Tiraspol", a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Europa Liberă.
Pe lângă faptul că prin această decizie este menţinut regimul separatist de la Tiraspol, Igor Dodon s-ar fi gândit şi la voturile pe care i le-ar putea asigura Krasnoselski.
"Bănuiesc că este un târg acolo. De exemplu, transnistrenii câștigă mai mulți bani din contul vânzării energiei electrice, Igor Dodon obține un angajament din partea cealaltă să se mobilizeze contra bani oameni la vot în favoarea lui Igor Dodon. Deci, asta ar putea fi parte din acest târg care știm că se pune la cale. Am auzit deja și cifra care se vehiculează pe care socialiștii trebuie s-o cheltuiască pentru a obține voturi pentru Dodon. E vorba despre două milioane de euro, ca să cumpere voturi din Transnistria și, iată, așa fel de târguri se fac", precizează Sandu.
Fostul premier nu prea crede că ar fi vorba de o simplă speculaţie, deoarece la scrutinele precedente alegătorii din Transnistria ar fi fost plătiţi cu bani grei.
„Dacă calculăm câte 20-30 de euro de vot, deoarece cam așa s-a întâmplat și la scrutinele precedente, din ceea ce am văzut noi în presă, putem să facem calcule și să vedem cam câți alegători vrea să cumpere Dodon din Transnistria, dacă împărțim două milioane la 20-30 de euro”, a conchis Maia Sandu.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor