06:34:06 22.11.2024
Stiri

Lucruri utile care vor DISPĂREA în următorii 20 de ani

Știri 20.11.2018 07:30 Vizualizări3321 Autor: Ziarul National
Lucruri utile care vor DISPĂREA în următorii 20 de ani sursa: google.ro


Abia dacă am observat cum lucrurile la care țineam și pe care le deținem (aparate video, CD-uri, telefoane cu clapetă) au dispărut încetul cu încetul, fiind înlocuite cu dispozitive mai performante.

Totuși, câteva obiecte „istorice” – cum ar fi telecomanda televizorului sau cheile de la ușă – au supraviețuit, însă nu va trece mult timp și vom uita și de acestea.

Ce alte dispozitive vor avea, până la urmă, aceeași soartă? Iată o listă cu lucruri care ne sunt utile acum și care vor dispărea, cel mai probabil, în următoarele două decenii.

Oglinzile laterale

Constructorul Audi a prezentat deja automobile fără oglinzi laterale, care vor apărea pe piață în 2019. În curând, multe alte companii vor urma exemplul celor de la Audi.

Este foarte probabil că toate mașinile vor avea camere de filmat încorporate, iar sistemul inteligent al mașinii va avertiza șoferul în caz de pericol.

De asemenea, transmisia manuală și motoarele cu ardere internă vor fi date uitării. De la începutul acestui an, toate clădirile noi din Anglia vor fi dotate cu încărcătoare de baterii pentru mașinile electrice.

Până în 2035, autoritățile britanice plănuiesc să determine cea mai mare parte a populației să se deplaseze cu mijloace de transport „prietenoase cu mediul”.

Telecomenzile

Tehnologia Smart Home a devenit parte din viața noastră de zi cu zi. În prezent, toate dispozitivele dintr-o casă pot fi controlate cu ajutorul unei tablete sau al unui smartphone. Așadar, în curând, mult-iubitele telecomenzi vor dispărea.

Numerarul și cardurile bancare

În 2017, compania TSYS a făcut un sondaj pe un eșantion de o mie de persoane, pentru a afla care este cea mai populară metodă de plată. Doar 120 de oameni au răspuns că preferă numerarul, majoritatea alegând cardurile bancare.

Însă și era cardurilor se apropie de sfârșit, fiindcă deja poți plăti folosind ceasuri, telefoane și alte așa-zise dispozitive inteligente.

Cei de la MasterCard au dezvoltat o nouă tehnologie, numită Selfie Pay.

Prin aceasta, vom putea plăti clipind în fața camerei telefonului. În noiembrie 2018, oamenii din Europa vor putea testa această tehnologie.

Cheile

În numai 20 de ani, vom uita complet cum arată cheile obișnuite pe care le folosim pentru casele și mașinile noastre. Tehnologia pornirii mașinii folosind un buton nu e ceva tocmai nou și imaginează-ți că îți vei putea deschide apartamentul folosind o aplicație de pe telefon, o comandă vocală sau o scanare a retinei.

Cablurile

În curând, încărcătoarele de telefon nu vor mai irita proprietarii de smartphone rupându-se sau deteriorându-se. Vom putea folosi unde radio și Wi-Fi pentru a ne încărca dispozitivele. Firele enervante nu se vor mai încâlci, iar lumea noastră va căpăta un aspect futurist.

Seringile

În viitor, nu vor mai exista seringi. Ele vor fi înlocuite cu tehnologii de vârf. Oamenii de știință au venit cu două opțiuni: injecția cu jet și capsulele. Injecțiile vor inocula lichidul prin piele instantaneu.

Capsulele vor conține nano-ace, care vor fi absorbite de sistemul digestiv și vor injecta medicamentul în fluxul sanguin.

Curierii

În ultimii ani, s-au făcut multe experimente cu drone care încercau să livreze bunuri, înlocuind astfel clasicii curieri. În multe țări, acest tip de servicii de livrare câștigă în popularitate și putem presupune că, în curând, cutiile zburătoare vor deveni ceva obișnuit.

Semnăturile

Hârtia joacă deja un rol secundar și sistemele biometrice devin din ce în ce mai răspândite. Smartphone-urile și bancomatele pot deja să recunoască oamenii după trăsăturile faciale. De asemenea, semnăturile, așa cum le cunoaștem, vor dispărea și ele. Mulțumită tehnologiei de recunoaștere facială, a arunca o privire spre camera telefonului tău va fi suficient.

Pungile de plastic

Durează sute de ani pentru ca o pungă de plastic să se descompună. De aceea, multe țări au interzis folosirea pungilor de plastic și încurajează oamenii să folosească metode alternative de împachetare. De exemplu, putem folosi pungile din textile, care nu aduc vătămări mediului.

Mouse-ul calculatorului

Tehnologiile care permit îndeplinirea unor sarcini diferite folosind mișcarea mâinii sau a ochiului vor înlocui în curând obiecte familiare. Mouse-ul calculatorului este unul dintre ele. Nu vom mai vedea cursorul minuscul pe ecran sau fire.

Bonus: Angajații de neînlocuit ar putea fi „clonați”

Se spune că nu există oameni care nu pot fi înlocuiți. Cei de la o bancă elvețiană nu sunt de acord. De aceea l-au „clonat” pe economistul-șef al băncii.

Clona digitală a lui Daniel Kalt operează cu ajutorul inteligenței artificiale și scopul său este să ofere asistența necesară specialiștilor financiari și clienților băncii.

Pentru a crea o clonă atât de complexă, ei au folosit 120 de camere HD, care au înregistrat fiecare mișcare a lui Daniel.

După compilarea informațiilor, inteligența artificială a analizat natura comunicării dintre Daniel și clienții săi. În curând, dublura digitală a lui Daniel se va apuca de lucru.

Oamenii de știință sunt siguri că clienții nu vor putea deosebi copia de original. Scopurile proiectului sunt ambițioase – planul este de a crea mulți alți angajați, într-un mod similar.

Ce ne așteaptă: o lume de vis sau una de coșmar? Suntem convinși că fiecare intuiește răspunsul la această întrebare, dar numai trecerea timpului ne va confirma sau infirma temerile și așteptările.

Sursa: incredibilia.ro


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

11.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Remanierile necesare...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md