Lucruri care îți FURĂ fericirea. Încetează să mai faci asta!
Fericirea nu este un lucru pe care îl găsești. Aceasta provine de la propriile tale acțiuni după cum spunea Dalai Lama.
Fiecare persoană încearcă într-un fel sau altul să își găsească fericirea în viață. Însă există și lucruri care îți fură fericirea. Te poți simți pierdut atunci când ești epuizat psihologic încercând să îți găsești fericirea.
Ce activități sau lucruri îți răpesc fericirea?
1. Încerci să fii perfect
Încerci să ai o viață perfectă? Perfecțiunea este imposibilă. Toată lumea are defecte, face greșeli. Iar acest lucru te include și pe tine. În călătoria vieții ești în continuă dezvoltare, maturizare și creștere și există mereu posibilitatea de a te îmbunătăți. Prin urmare, dacă încerci în mod constant să îți controlezi viața astfel încât să pară perfectă, vei ajunge să experimentezi numai stres și regrete.
2. Cauți faimă
În zilele noastre, odată cu evoluția internetului, tot mai mulți oameni au ocazia să devină celebri. Există o multitudine de persoane care încearcă în fiecare zi să devină celebre, fiind geloase pe alți oameni, dorindu-și să arate la fel de bine ca oamenii pe care îi urmăresc, să aibă aceeași viață, crezând că numai prin atragerea atenției vor reuși să se simtă fericite cu propria persoană. În realitate, căutarea constantă a satisfacției de sine prin dobândirea faimei nu este altceva decât un simptom al complexului de inferioritate, iar plăcerea superficială temporară care depinde de alții nu ne poate aduce fericire adevărată și durabilă și poate dispărea cu ușurință în orice moment.
3. Te compari cu ceilalți
Orice persoană este unică și importantă în felul său, însă cei mai mulți nu au învățat încă să se iubească și să se accepte așa cum sunt, în principal din cauza programării sociale care le este impusă. În societatea competitivă în care trăim, credem că trebuie să arătăm în mod constant mai bine decât alții, să fim mai buni, să avem mai multe, iar în acest fel vom simți că suntem importanți.
Nu este surprinzător că această mentalitate și acest stil de viață care rezultă aduc suferințe enorme în viețile noastre, făcându-ne să simțim că nu suntem niciodată suficient de buni și încercăm în mod constant și din greu să demonstrăm superioritatea noastră față de ceilalți.
4. Încerci să le împlinești așteptările celorlalți
Dacă încerci să trăiești așa cum își doresc alții să trăiești, nu vei reuși niciodată să trăiești așa cum îți dorești tu. Și chiar dacă încerci să împlinești cele mai bune așteptări ale altora, cu siguranță nu vei reuși, deoarece nimeni nu poate satisface dorințele tuturor. Deci de ce ar trebui să te sacrifici doar de dragul a ceea ce cred alții despre tine? Dacă vei face asta, nu vei face decât să îți risipești viața și să ai parte de tulburări emoționale.
5. Alergi după bogății financiare
Este adevărat că toți trebuie să câștigăm bani pentru a supraviețui în sistemul economic, însă cercetările au arătat în repetate rânduri că, odată ce avem suficient pentru a ne satisface nevoile de bază, banii nu ne aduc fericirea sau împlinirea.
Cei mai mulți oameni, fiind condiționați de societatea în care trăim, cred că un cont bancar cu multe zerouri și multe posesiuni materiale pot aduce bucurie în viața lor. Însă ajung să fie triști și dezamăgiți, fiind blocați în acest cerc vicios al obținerii bogățiilor financiare.
6. Urmărești turma
Oamenii sunt ființe sociale și vor să se simtă conectați. Din dorința de a face parte dintr-o comunitate, oamenii aleg să se conformeze unui grup. Iar acest lucru are loc din cauza nesiguranței. În cele mai multe cazuri, este vorba despre compromiterea valorilor și a modului de gândire.
Sursa: eva.ro
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”