Lovitură de teatru în cazul de DOPAJ al Simonei Halep. Au cerut majorarea suspendării pentru campioana din România
În perioada 7-9 februarie, au avut loc audierile în procesul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) dintre Simona Halep (32 de ani) și Agenția Internațională de Integritate în Tenis.
Sportiva a încercat să își demonstreze nevinovăția și să scape de suspendarea de patru ani dictată de ITIA.
În ultima zi a audierilor de la TAS, a avut loc confruntarea dintre Simona Halep și cei de la ITIA. Potrivit stirileprotv.ro, cei de la Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis au susținut în fața instanței că substanța interzisă Roxadustat nu a ajuns accidental în sistemul dublei campioane de Grand Slam.
Din acest motiv, acuzatorii au cerut majorarea pedepsei inițiale. O alegere cel puțin surprinzătoare, având în vedere că ITIA a fost organizația care a decis inițial suspendarea de 4 ani pentru fostul lider mondial.
La TAS, a fost audiat și Patrick Mouratoglou care și-ar fi asumat răspunderea pentru faptul că în organismul Simonei Halep a fost găsită substanța interzisă. Astfel, Simona Halep poate spera la anularea suspendării sau măcar la reducerea pedepsei.
”Nu pot să vă spun absolut nimic despre ce a fost la audiere, dar pot spune că audierea asta mi-a dat șansa să îmi prezint apărarea. Vreau să vă spun că încrederea mea este intactă referitoare la adevăr. Sunt foarte încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și se va demonstra că nu am avut intenția de a mă dopa vreodată și nici nu m-am dopat vreodată.
Îmi doresc și aștept cu nerăbradare să mă întorc pe teren. Acolo vreau să fiu și cu siguranță voi încerca să fac tot ce pot. Vom vorbi când voi avea posibilitatea, când voi putea să declar mai multe. O să ne revedem în scurt timp. Nu știe nimeni când va veni verdictul”, a transmis Simona Halep, potrivit euronews.ro.
ULTIMA ORĂ // Rușii au bombardat stația din Podolsk, afectând și centrala de la Cuciurgan: ,,În prezent, doar două turbine sunt operaționale, iar capacitatea de producție este limitată"
Scutiri la plata impozitului pe venit și granturi pentru întreprinderile din industria prelucrătoare din R. Moldova, de la 1 ianuarie 2025: Vor fi ajutate circa 150 de întreprinderi
Celulă de CRIZĂ la Guvern, pentru a preveni și gestiona eventualele planuri de destabilizare a R. Moldova. Dorin Recean: „Suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”