Locuri pe care NU ar trebui să le vizitezi în 2018
Acest top a fost realizat având convingerea profundă că această lume merită explorată și vizitată, iar recomandările cu privire la destinațiile de vis nu trebuie să fie bazate doar pe opiniile personale.
Veneția
Deși este posibil să nu fie înghițit complet de apă în timpul vieții noastre, este clar că orașul în sine se scufundă în jur de 1-2 milimetri în fiecare an. Orașul Veneția a fost construit pe grămezi de lemn transportați din Alpi, iar clădirile sunt în mare parte susținute de platforme de lemn amplasate deasupra acestor grămezi. De asemenea, autoritățile venețiene au interzis andocarea vaselor de croazieră în port din cauza daunelor pe care le provoacă ecosistemului lagunei.
Taj Mahal
Această destinație se regăsește cu siguranță în topul preferințelor atunci când vine vorba despre o vacanță. Mausoleul care datează din secolul al 17-lea este un loc de o frumusețe incontestabilă care există de secole. Un sondaj făcut de arheologii din India a constatat faptul că Taj Mahal-ul are nevoie de o terapie cu noroi pentru a se corecta îngălbenirea pereților. Inițial acest proiect trebuia să se finalizeze în martie 2018, însă oficialitățile indiene au revenit spunând că vor începe lucrările în luna martie a acestui an. Deci, dacă nu doriți să vă fotografiați în fața unui munte de noroi, vă recomandăm să mergeți acolo în 2019.
Phang Na Park, Thailanda
Haideți să facem o magie! Închideți ochii și imaginați-vă o vacanță pe o plajă tropicală undeva în sudul Asiei, unde apa este de un verde smarald iar plajele au un nisip fin alb. Acum deschideți ochii. Sigur vă gândiți la Thailanda și la un grup de insule care seamănă mult cu parcul național Ao Phang Nga. Thailanda este unul din locurile cele mai populare și fotografiate din lume. În timp ce multe insule din vecinătate sunt extrem de vizitate, Ao Phang Nga încearcă cu disperare să își revină după amenințarea pe care oamenii o reprezintă, cum ar fi turiști care hrănesc peștii sau poluează recifurile de corali.
Myanmar
Myanmar este un loc minunat une poți găsi temple încrustate în aur și diamante, care sunt ridicate în cinstea lui Gautama Buddha), festivaluri încântătoare, o istorie bogată, o floră și faună incredibilă.
Însă, din 25 august, ONU a desemnat încălcările drepturilor omului de către armata din Myanmar ca fiind un caz de epurare etnică. Ceea ce se întâmplă cu Rohingya, membrii unei minorități etnice locale musulmane, a fost descris ca fiind "oribil" și comparat cu genocidul din Rwanda. În ultimele câteva luni, 600.000 de oameni au fugit în Bangladesh într-o tabără care crește atât de repede încât poate fi văzută prin satelit. Nu vă recomandăm să mergeți acolo dacă persecutarea minorităților continuă.
Marele zid chinezesc
Marele zid chinezesc se numără printre cele șapte minuni ale lumii. În ciuda faptului că a supraviețuit aproape două milenii, Marele Zid este amenințat de o serie de factori: minerit, eroziune, graffiti, construcții și chiar locuitorii din zonă care au dus la transformarea structurii în adăposturi. Oh, și să nu mai vorbim despre supraîncărcarea cauzată de turiști și poluarea. În 2017, China a declarat pentru prima dată la nivel național alertă roșie - cel mai înalt nivel de poluare atmosferică.
Insulele Galapagos
Insulele Galapagos sunt cu adevărat speciale, deoarece aici există floră și faună pe care nu le regăsim nicăieri în lume. Însă tocmai pentru că sunt specii unice, acestea sunt foarte sensible la factorii externi, mai ales la intervenția factorului uman, respectiv a turiștilor. Pentru a proteja ecosistemul, atât cel terestru cât și cel marin, guvernul Ecuadorian a implementat niște legi foarte stricte. Așa că ar trebui să fim foarte precauți atunci ne gândim la Galapagos că la o destinație de vacanță deoarece odată distrus acet loc magic nu îl vom mai putea readuce la viață.
Cuba
Problemele politice sunt la ordinea zilei aici, iar diferențele de opinie dintre Statele Unite și Cuba au dus la interzicerea cetățenilor americani să viziteze această țară. Dar acest conflict nu afectează cetățenii din alte state, așa că poți apela la diferite agenții care îți pot facilita accesul în Cuba. Asta dacă încă nu ai renunțat la visul cubanez de a bea un mojito în timp ce privești păsări flamingo sau crocodili, sau încă îți dorești să dansezi mambo în mijlocul străzii pe acordurile tobelor cubaneze.
Muntele Everest
Dacă ești o persoană rezonabilă, cu siguranță te-ai gândit că sunt multe motive pentru care nu ai dori să ajungi pe Everest, precum prețul exorbitant sau schimbările climatice și topirea zăpezii, care fac din Everest un loc foarte periculos. Trecând peste aceste aspecte nefavorabile trebuie să recunoaștem că acest loc este unic și foarte încărcat de spiritualitate. Dar, ca orice minune a lumii, peisajul unic al muntelui a fost murdărit de gunoaiele pe care le lasă în urmă lor alpiniștii care ajung acolo.
Honduras
Honduras este un loc minunat unde poți vedea cele mai frumoase recifuri de corali din lume. Din păcate însă rata criminalității este una dintre cele mai mari din lume, iar membrii comunității LGBTQ sunt cele mai comune ținte. Este și mai trist faptul că poliția locală nu face nimic ca să împiedice aceaste lucruri îngrozitoare. Hărțuirea și abuzurile au loc uneori chiar în prezența organelor de poliție.
Missouri
Missouri este un loc minunat unde găsim peșteri spectaculoase, muzică jazz autentică, Parcul de distracții Silver Dollar și un muzeu care pretinde că ar găzdui degetul sfânt al lui Ioan Botezătorul. Însă este de asemenea un stat în care discriminarea este la ordinea zilei și în care se spune că homosexualii nu ar fi ființe umane, acestora încălcându-li-se drepturile în mod constant. Iar aceste lucruri se întâmplă acum, în 2018. Din păcate, Missouri are și alte legi mai “speciale", diferite de cele standard care se aplică persoanelor de culoare, femeilor, persoanelor cu handicap, străinilor sau cetățenilor mai în vârstă
Sursa: elle.ro
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2