Locul STRANIU din Bucegi unde telefoanele mobile se descarcă instantaneu
Pasionaţii de fenomenele paranormale care au loc în munţii Bucegi au semnalat că în zona Buşteni–Gura Diham există anumite pietre ce seamănă cu niște lespezi funerare şi că în preajma acestor pietre se produc lucruri greu de explicat. În zonă se înregistrează perturbări ale aparaturii foto şi video, iar oamenii experimentează stări de ameţeală, presiune sau pierderi de echilibru.
Potrivit ziaruldeiasi.ro, munţii Bucegi ar fi presăraţi de locuri misterioase, zone încărcate energetic, unde aparatura se declanşează singură sau oamenii resimt simptome stranii. Se mai vorbeşte că în Bucegi există portaluri prin care oamenii dispar şi apoi apar în alte locuri, la foarte mare distanţă şi că aceşti munţi sunt traversaţi de tuneluri subterane de zeci de kilometri.
Se mai spune că există şi locuri în care oamenii se vindecă miraculos datorită „apei vii" şi a „gurilor de rai". Unul dintre aceste locuri misterioase ar fi pe un drum forestier care leagă Buşteniul de Gura Diham, unde existenţa unor pietre ciudate dă naştere unor fenomene care nu pot fi explicate.
Cazul a fost semnalat pe site-uri de specialitate de pe internet, iar o echipă de la „Lumea misterelor”, publicaţie dedicată pasionaţilor de fenomene paranormale, a vrut să se convingă de autenticitatea acestora. Reporterii au plecat în expediţie, iar la aproximativ 4,2 km de Buşteni, pe drumul forestier din stânga cabanei Gura Diham, care duce spre vechiul observator de urși, au găsit o piatră în formă de paralelipiped, care semăna foarte bine cu o lespede funerară. La aproximativ şase metri mai sus, au descoperit o alta, asemănătoare.
„Ne-am oprit lângă piatră la ora 13:25 şi nu am reuşit să facem decât două fotografii, deoarece toţi acumulatorii (opt la număr) s-au descărcat, inclusiv bateria telefonului, încărcat în seara dinaintea plecării. Şi asta într-o fracţiune de secundă! La ora 13:34 am plecat şi, după circa cinci minute, acumulatorii funcţionau normal", au relatat reporterii de la „Lumea misterelor”. Persoanele din echipă au acuzat şi simptome fizice: o senzație de parcă ceva sau cineva le golea de energie, ameţeli, pierderi de echilibru şi o apăsare pe piept timp de o oră.
Expediţia a fost repetată, cercetătorii fiind însoţiţi şi de mai mulţi sceptici. „Cum ne-am apropiat de piatră, acumulatorii din aparat, după trei fotografii, au căzut, la fel ca şi bateria de mobil. Acelaşi lucru li s-a petrecut şi celorlalţi. Bineînţeles, toate aparatele şi-au revenit după ce ne-am îndepărtat de piatră. Am scos busola şi am aşezat-o pe piatră, constatând că este orientată perfect spre cele patru puncte cardinale", a spus unul dintre membrii celei de-a doua expediţii.
De această dată, un aparat foto s-a declanşat singur şi a făcut o fotografie cu bliţul, deşi acesta nu era activat. Mai mult decât atât, fenomenul a fost foarte curios pentru că „Ulterior, am constatat că poza, deşi era făcută din lateralul pietrei, reprezenta piatra încadrată perfect, ca şi cum ar fi fost făcută din faţă", a povestit un excursionist.
Relatările despre această zonă nu sunt singulare. „Piatra de mormânt", „Capul de dinozaur", „Locul de adunare a piticilor” sunt doar câteva dintre numele sub care sunt cunoscute formaţiunile stâncoase de pe drumul spre Gura Diham.
Poveştile locale spun că ciobanii din zonă, care îşi duc turmele la păscut, evită să treacă pe lângă „Capul de dinozaur", pe motivul că acesta îşi cere jertfa şi, de câte ori un păstor îşi duce oile pe acolo, câteva dintre ele mor la scurt timp.
De asemenea, „Locul de adunare a piticilor" este format dintr-un număr de scaune de piatră foarte mici, amplasate în cerc, care par destinate unor fiinţe de statură foarte mică. Despre acest loc se spune că este un portal spre o lume feerică, în care sălăşluiesc spiritele pădurii. Aici, cei care urcă pe munte resimt o stare de energizare puternică, iar oboseala dispare ca prin farmec.
Regim preferențial pentru rezidenții Zonelor Economice Libere din R. Moldova până în 2034: Facilitățile la plata taxelor vamale, menținute până la 1 ianuarie 2029
Cei care și-au VÂNDUT votul, dar și cei care au mituit alegătorii în această toamnă nu scapă de pedeapsă. Organele de drept au aplicat deja AMENZI în sumă de peste șapte MILIOANE de lei pentru „corupere electorală pasivă”
Anatol Șalaru, sprijin pentru Adrian Dupu, candidat PNL la Senatul României: „Activitatea sa în Republica Moldova este extraordinară”