05:05:09 16.01.2025
Stiri

Locul din România în care simți că ai aterizat în Paradis. Pare desprins de pe altă planetă. Peisajele sunt superbe, iar prețurile accesibile

Actualitate 10.08.2023 08:03 Vizualizări9434 Autor: Ziarul National
Locul din România în care simți că ai aterizat în Paradis. Pare desprins de pe altă planetă. Peisajele sunt superbe, iar prețurile accesibile

În cazul în care te-ai plictisit de căldura de nedescris din oraș, există un loc în România unde poți evada de valul de caniculă accentuată. Locația este destul de cunoscută printre turiști, mulți venind să se relaxeze aici.

Pentru a scăpa de căldura excesivă mulți oameni aleg să plece la mare fie în România, fie peste hotare. Există totuși un loc răcoros unde mulți turiști vin.

Situată în inima Masivului Bucegi, Peștera Ialomiței se află pe partea dreaptă a Defileului Peșterii, de-a lungul Văii Ialomiței, la o altitudine de 1530 m. Este accesibilă cu mașina pe două trasee – unul dinspre Sinaia, urcând prin cabanele Izvorul Dorului și Bolboci, iar celălalt dinspre Târgoviște, urcând pe Valea Ialomiței, trecând pe lângă barajul Bolboci.

Numeroase trasee bine bătătorite din Omu, Babele, Vârfu cu Dor și Bran converg către această populară destinație turistică. Linia de telecabină Bușteni-Babele-Peștera facilitează accesul ușor la aceste locuri pitorești. Principala opțiune de cazare este Hotelul Peștera, cu o capacitate de 170 de locuri, în timp ce la o distanță de o jumătate de oră se află Cabana Padina, care oferă aproximativ 120 de locuri.

În plus, în sezoanele de vârf, vizitatorii pot găsi cazare și la Ermitajul Cocora. Pajiștile vaste, cuibărită printre brazi, de-a lungul malurilor râului Ialomița, oferă locuri de campare splendide pentru pasionații de activități în aer liber.

Formarea Peșterii Ialomița a avut loc de-a lungul unei falii est-vest. Cele două compartimente de o parte și de alta a acestei linii de falie s-au deplasat unul spre celălalt, creând un gol între ele, care în cele din urmă s-a transformat în peșteră. De-a lungul timpului, apa de infiltrare și un pârâu care curgea prin acest gol au contribuit la eroziunea calcarului, rezultând caracteristicile remarcabile ale peșterii.

În special, mișcarea compartimentelor a provocat o frecare semnificativă, ceea ce a dus la formarea unor oglinzi de frecare mari – suprafețe de rocă netedă, care ating zeci de metri înălțime, întâlnite în Sala Urșilor și Sala Hades.

Peștera Mihnea ne lasă o impresie puternică datorită dimensiunilor sale impresionante, iar pe timpul iernii, captivează și prin prezența stalagmitelor de gheață formate prin infiltrații de apă. Ajunși la capătul sălii, întâlnim o a doua poartă, care ne conduce în Pasaj – un scurt tunel care duce în cele din urmă la Sala Decebal, urmat de o scurtă extensie cunoscută sub numele de Galeria Sfânta Ana, care nu oferă nimic deosebit de remarcabil de admirat.

De acolo, ne îmbarcăm într-o urcare abruptă printr-o serie de scări printr-o galerie îngustă, care, ocazional, poartă apă în perioadele umede ale anului. În urma acestei urcări, intrăm într-o nouă sală care marchează o răscruce de drumuri. În acest punct, avem opțiunea de a ne întoarce fie la dreapta și de a explora lacul, fie la stânga, ceea ce ne conduce spre Sala Urșilor.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md