Locul de muncă plătit cu 3 000 de EURO pe lună pe care nu îl vrea nimeni. De ce îl refuză tinerii
Italia înregistrează un deficit grav de angajați, chiar dacă autoritățile și patronatele sunt dispuse să ofere chiar și 3.000 de euro pe lună.
Italia nu are chelneri, barmani și bucătari, ba chiar riscă să rămână fără salvamari în sezonul estival 2023, chiar dacă salariile oferite nu sunt mici.
Salvamarii primesc în jur de 1.800 euro net sau 3.000 euro net (seniori). Chiar și așa, oamenii nu se înghesuie să se angajeze.
Salariul de bază începe de la 1.200 de euro pentru un al patrulea nivel și apoi urcă odată cu calificarea.
Orele suplimentare sunt plătite cu 30% mai mult. Angajații nu pleacă neapărat din cauza banilor. În luna mai 2022, unul dintre ei a plecat pentru că nu a vrut să facă curățenie pe plajă, considerând activitatea denigrantă, deși lua 2.000 de euro pe lună.
Printre salvamarii experimentați se numără și Giovanni Zavalloni, în vârstă de 65 de ani, care are în spate 49 de sezoane la Cesenatico. Iarna, omul a lucrat ca zidar. Pentru italian, lipsa tinerilor nu reprezintă o noutate.
Și în Cagliari plajele ar putea să rămână goale, în lipsa salvamarilor. Salariul începe de la 1.500 de euro, dar nimeni nu dorește să lucreze ca salvamar, scrie adevărul.ro.
Angelo Cerina, administrator unic al Lido, spune însă că problema persistă de ani de zile și se găsește mereu o soluție, deoarece munca de salvamar este foarte importantă, iar cei care decid să apuce acest drum sunt oameni conștienți de faptul că este un job sezonier.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania