UPDATE, VIDEO // Victor Ciobanu a cedat cu 12-1 în finala mică și R. Moldova a ratat obținerea unei MEDALII la Jocurile Olimpice, după o pauză de 12 ani
UPDATE 13.58 // Luptătorul Victor Ciobanu a pierdut lupta pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice.
Atletul nostru, aflat în fața celei mai mari performanțe din carieră, a cedat cu 12-1, înfrângere tehnică, în fața rusului Emelin.
Astfel, Victor Ciobanu s-a clasat pe locul cinci la Jocurile Olimpice, cea mai bună performanță de până acum a sportivilor noștri la Tokyo.
Spăortivul va primi 600 000 de lei din partea Guvernului pentru performanța de la Olimpiadă.
Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu, va lupta astăzi, începând cu 13.30, pentru medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Adversarul din finala mică este rusul Serghei Emelin, cu care s-a duelat în două finale mari până acum. A pierdut în finala Campionatului Mondial din 2018 și a câștigat în finala Campionatului European din 2019.
Victor Ciobanu a început în forță Jocurile Olimpice.
Sportivul nostru s-a calificat în semifinalele categoriei de greutate 60 kg, după ce a reușit să obțină victorii în luptele cu turcul Kerem Kamal și Zholaman Sharshenbekov din Kyrgyzstan.
Luptătorul nostru putea să-și adjudece o medalie în lupta cu Luis Alberto Orta Sanchez din Cuba, însă a pierdut cu 0-11.
În cazul în care Victor Ciobanu va reuși să-și adjudece medalia de bronz, atunci va încasa din partea Guvernului R. Moldova 2 000 000 de lei. Potrivit unei hotărâri de Guvern, sportivii care vor obține sub drapelul R. Moldova medalii de aur vor primi câte 3 000 000 de lei, pentru argint – 2 600 000 de lei, iar pentru bronz – 2 000 000 de lei.
Pentru locurile 4 și 5 sportivii moldoveni vor primi câte 600 000 de lei, pentru locul 6 – 400 000 de lei, iar locurile 7 și 8 vor fi remunerate cu câte 300 000 de lei și, respectiv 200 000 de lei.
De menționat că R. Moldova a obținut în 2008, la Beijing, ultima medalie olimpică. Bronzul a fost cucerit de pugilistul Veaceslav Gojan.
R. Moldova a mai obținut medalii la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, însă halterofilii Cristina Iovu (bronz) și Anatolii Cîrîcu (bronz) au fost descalificați pentru dopaj.
De asemenea, în 2016 la Rio de Janeiro, canoistul Srghei Tarnovschi a terminat pe locul trei finala de la canoe sprint, simplu, pe distanța de 1000 metri, însă a fost nevoit să returneze medalia de bronz, după ce a fost depistat pozitiv la testul antidoping.
LIVE Video AICI.
Trimiterile poștale și mărfurile expediate din Ucraina, verificate mai minuțios în R. Moldova, după bomba depistată la aeroport într-o mașinuță
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați