VIDEO // Guvernele R. Moldova și României se REUNESC. Ce decizii urmează să fie luate
Municipiul Piatra Neamţ găzduiește cea de-a treia şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova. Delegația R. Moldova, în frunte cu premierul Pavel Filip, a ajuns la Piatra Neamț, iar acum urmează ca cele două Cabinete să se întrunească în ședință.
Şedinţa comună a guvernelor din România şi Republica Moldova se desfăşoară şi în contextul marcării, pe 27 martie, a Unirii în 1918 a Basarabiei cu România, s scris presa de la București.
Agenda vizitei include:
ora 11.35 – Ceremonia de întâmpinare a Premierului Pavel Filip de către Prim-ministrul român, Sorin Grindeanu
(clădirea Prefecturii Consiliului judeţean Piatra Neamţ, str. Alexandru cel Bun, 27)
ora 11.40 – Întrevederea bilaterală a celor doi Premieri
Direcția comunicare și protocol a Guvernului va realiza imagini protocolare pe care le va pune la dispoziţia instituţiilor mass-media
ora 12.00 – Întrevederea în format extins a delegaţiilor Republicii Moldova şi României
Reprezentanţii mass-media vor putea lua imagini protocolare de la şedinţă
ora 12.45 - Conferinţa de presă comună a Prim-ministrului Pavel Filip şi a Premierului român, Sorin Grindeanu
ora 14.00 – Oficialii vor întreprinde o vizită la mănăstirea Agapia
Guvernul României a avut mai multe ședințe comune cu Guvernul R. Moldova.
La 3 martie 2012, a avut loc, la Iași, prima ședință comună a Guvernelor României și R. Moldova. Desfășurarea ședinței comune a celor două guverne, la 3 martie 2012, la Iași, a fost planificată în urma unor convorbiri telefonice dintre premierul român Mihai-Răzvan Ungureanu și omologul său moldovean, Vlad Filat, din 14 și 19 februarie 2012. În cadrul acestei prime ședințe comune a Guvernelor României și R. Moldova a fost semnat Planul de Acțiune pentru aplicarea Declarației Comune privind Instituirea unui Parteneriat Strategic între România și R. Moldova pentru Integrarea Europeană a R. Moldova. Unul dintre obiectivele asumate prin semnarea acestui document îl reprezintă crearea Comisiei Interguvernamentale România — R. Moldova. Un alt document semnat se referă la cooperarea și ajutorul reciproc în cazul producerii dezastrelor, dar și la cooperarea în domeniul turismului.
Următoarea ședință ale celor două Guverne a avut loc la 22 septembrie 2015. Aceasta a avut loc la Neptun, județul Constanța. Atunci guvernele celor două state românești erau conduse de Victor Ponta și Valeriu Streleț.
Candidatul PNL la funcția de PREȘEDINTE al României, Nicolae Ciucă, despre escaladarea războiului din Ucraina, cum ar sprijini R. Moldova și dacă ar da ordinul Armatei Române: „Vă ordon, treceți Prutul”
Dosarul „INTERPOL”: Sechestre de 11 milioane de lei aplicate de ARBI
Ultimul sondaj privind prezidențialele din România: Ciucă, singurul candidat ce are șanse să îl depășească pe Simion pentru turul 2