Lista funcționarilor care vor fi „clienți VIP” la aeroport și vor fi deserviți gratuit va fi extinsă
Lista persoanelor cu funcții publice deservite gratuit în Sala delegațiilor oficiale a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC), numită și „sala VIP”, va fi extinsă.
Potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe agenda ședinței de miercuri a Guvernului, de serviciile „sălii VIP” de la aeroport vor mai beneficia, pe lângă demnitari, și prim-viceguvernatorul, dar și viceguvernatorii Băncii Naţionale a Moldovei, secretarul general al Parlamentului, secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldov, șeful Marelui Stat Major al Armatei Naționale, comandant al Armatei Naționale, șefii de cabinete și consilierii președintelui Republicii Moldova, președintelui Parlamentului și ai prim-ministrului, directorul și directorii adjuncți ai Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
Totodată, lista categoriilor de demnitari de rang înalt din străinătate, deserviți în cadrul Sălii delegațiilor oficiale, include șefii de stat, șefii organelor legislative, șefii de Guvern, adjuncții șefilor organelor legislative, adjuncții șefilor de guvern, membrii de guvern și adjuncții lor (viceminiștrii, secretarii de stat, secretarii generali), președintele Consiliului European, președintele Parlamentului European și adjuncții acestuia, președintele Comisiei Europene, comisarii europeni, secretarii generali ai organizațiilor internaționale și adjuncții lor.
În cazul oaspeților din străinătate, de serviciile „sălii VIP” de la aeroport vor beneficia și soția sau soțul, membrii familiei (gradul de rudenie I și II), membrii delegațiilor oficiale conduse, dar și persoanele de însoțire.
Documentul aflat pe masa Guvernului stabilește că întreținerea Sălii oficiale va fi efectuată de Întreprinderea de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” conform tarifelor pentru serviciile prestate.
Totodată, autorizarea deplasărilor prin Sala delegațiilor oficiale să fie permisă exclusiv în interes de serviciu și va fi efectuată de Cancelaria de Stat.
NOU // RCA: Certificatul privind pagubele înregistrate, eliberat instant în format digital, oriunde în lume
USAID își menține angajamentul de a susține modernizarea R. Moldova: Proiecte în domeniul securității energetice, consolidării rezilienței instituționale și economice
România ar fi cea mai indicată să APERE R. Moldova de DRONELE rusești. Secretarul general al NATO: „Puteţi fi siguri că R. Moldova se află foarte mult pe radarul nostru şi că vă respectăm ţara, respectăm conducerea”