Lista alimentelor care înlocuiesc ANTIBIOTICELE. Consumate zilnic, te scapă de doctor!
Specialişti în imunologie susţin că ne putem asigura o imunitate crescută fără probleme doar jucându-ne puţin cu farfuria pe care o punem pe masă, alegând porţii colorate de fructe şi legume, „stropite” cu până la 10 pahare de apă pe zi, cel puţin.
1. Iaurt
Probioticele sau „culturile active vii” găsite în iaurt sunt bacterii sănătoase care feresc intestinul şi tractul intestinal de germeni care provoacă boli.
2. Ovăz şi orz
Aceste boabe conţin beta-glucan, un tip de fibră cu capacităţi antimicrobiene şi antioxidante mai puternice decât echinaceea. Stimulează imunitatea, accelerează vindecarea rănilor şi poate ajuta antibioticele să funcţioneze mai bine.
3. Usturoi
Ustutoiul conţine ingredientul activ allicin care combate infecţia şi bacteriile. Alte studii sugerează că cei care consumă mai mult de şase căţei de usturoi pe săptămână au o rată cu 30% mai mică de cancer colorectal şi cu de 50% mai mică a cancerului de stomac.
4. Kefir
Un studiu suedez realizat pe 181 de subiecţi arată că cei care au băut un supliment zilnic de Lactobacillus reuteri - un probiotic specific, ce pare să stimuleze celulele albe din sânge - au avut cu 33% mai puţine zile bolnave decât cei cărora nu li s-a administrat acel supliment.
5. Peştii graşi
Somonul, macroul şi heringul sunt peşti bogaţi în grăsimi omega-3 ce reduc inflamaţia, cresc fluxul de aer şi protejează plămânii de răceli şi infecţiile respiratorii.
Sursa: realitatea.net
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți