07:01:30 22.11.2024
Stiri

Lipsa de socializare îți poate afecta sănătatea

Știri 10.12.2018 14:38 Vizualizări3161 Autor: Ziarul National
Lipsa de socializare îți poate afecta sănătatea sursa: eva.ro


Auzim mereu că oamenii sunt creaturi sociale. Această afirmație este repetată atât de des deoarece, fără interacțiunea socială, ne putem îmbolnăvi.

Nu dăm importanța care merită conexiunilor umane, gândindu-ne că sunt doar ceva care ne ajută să treacă timpul. În realitate, sunt cruciale pentru bunăstarea noastră mentală și fizică. Lipsa de socializare poate duce la apariția unor probleme oribile. Iată ce se întâmplă dacă nu socializezi pentru o perioadă mai lungă de timp potrivit oamenilor de știință!

Modalități în care îți afectată sănătatea lipsa de socializare

Depresie

Fără conexiunea umană, poți să te simți deprimat cu ușurință. Dacă lipsa de socializare are loc pentru prea mult timp, simptomele pot ajunge să declanșeze depresia. În cazul oamenilor care suferă deja de această afecțiune mentală, izolarea poate să facă simptomele mai grave.

Viață mai scurtă

Studiile au arătat că izolarea nu este nocivă doar pentru mintea ta, ci și pentru sănătatea ta fizică. Atunci când ești complet singur și nu ai parte de nicio conexiune socială pentru mai mult de o zi, viața ți se scurtează. Iar atunci când oprești complet socializarea, crește riscul de a muri tânăr.

Stimă de sine scăzută

Pe lângă depresie, unul dintre cele mai comune efecte cauzate de lipsa de socializare este stima de sine scăzută. Izolarea continuă te poate face să ai o părere proastă despre felul în care arăți și te poate face, de asemenea, să-ți pierzi încrederea în tine.

Risc crescut de tumori

Poate că cel mai înfricoșător efect al izolării este riscul crescut de dezvoltare a tumorilor. Un studiu recent a arătat că lipsa de socializare pentru perioade lungi de timp poate mări creșterea tumorilor în mod drastic. Iar aceste tumori pot deveni canceroase.

Dificultăți de învățare

Singurătatea poate face creierul să funcționeze într-un mod negativ. Oamenii care petrec foarte mult timp singuri sunt predispuși problemelor și dificultăților de învățare. Aceștia pot avea probleme și cu sarcinile care implică mintea, cum ar fi jocurile mentale și puzzle-urile.

Risc crescut de demență

Interacțiunile sociale sunt vitale pentru protejarea minții de demență. Un studiu realizat în 2008 de American Journal of Public Health a aflat că femeile în vârstă care au avut rețele sociale mari au reușit să scadă cu 26% riscul de a dezvolta demență și probleme cognitive.

Lipsă de empatie

Depărtarea de oameni pentru perioade lungi de timp te poate face să pierzi conexiunea cu aceștia. Îți poate schimba modul în care îți funcționează mintea și poți pierde simțul empatiei.

Chiar și cei mai empatici oameni pot suferi din cauza lipsei de socializare, atunci când este întinsă pe perioade lungi de timp.

Simț scăzut al realității

Dacă petreci mult timp departe de restul lumii, poți uita cum funcționează aceasta. Dacă stai acasă și te uiți la televizor sau dai scroll prin social media fără interacțiuni sociale reale, poți pierde simțul realității. Iar acest lucru poate cauza depresie.

Există câteva modalități groaznice în care lipsa de socializare pe termen lung te poate afecta la nivel fizic și mental. Pentru a evita acest lucru, încearcă să socializezi cât mai des. Poate că nu este mereu cel mai ușor lucru pe care poți să îl faci, dar este extrem de important pentru sănătatea și fericirea ta.

Sursa: eva.ro


Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
18.11.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alte alegeri, cam ac...

15.11.2024 09:04 Nicolae Negru Nicolae Negru // Supărările și demnit...

11.11.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Remanierile necesare...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum credeți, va reuși justiția din R. Moldova să pedepsească persoanele implicate în operațiunea privind cumpărarea voturilor la ultimele alegeri din R. Moldova, cu bani din Federația Rusă?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md