Liderul unui partid extraparlamentar de la Chișinău, primit la București de PREMIERUL Marcel Ciolacu: „Este nevoie de cât mai multe voci care să susțină apartenența R. Moldova la Uniunea Europeană”
R. Moldova are nevoie de cât mai multe voci care să susțină aderarea la Uniunea Europeană, a declarat astăzi liderul Partidului Social Democrat (PSD) din România, premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unei întrevederi la București cu președintele Partidului Social Democrat European (PSDE), Ion Sula.
Premierul Marcel Ciolacu a menționat importanța unui partid de stânga european autentic în R. Moldova, un partid care să promoveze valorile social-democrate.
„PSDE este parte importantă a proiectului european pentru R. Moldova. Este nevoie de cât mai multe voci care să susțină apartenența R. Moldova la Uniunea Europeană, care este singura șansă ca cetățenii R. Moldova să prospere, iar țara să fie rezilientă în fața pericolului rusesc”, a spus liderul PSD România.
La rândul său, Ion Sula a reiterat angajamentul ferm al PSDE de a promova și susține pe toate căile parcursul european al republicii. Totodată, liderul PSDE s-a referit la acțiunile întreprinse pentru consolidarea unui pol social-democrat puternic în R. Moldova.
„Ne dorim să consolidăm o stângă europeană autentică în R. Moldova pentru a asigura ireversibilitatea parcursului european al republicii și a promova valorile social-democrate axate pe bunăstarea oamenilor”, a declarat președintele PSDE.
O atenție aparte a fost atrasă și relației de parteneriat dintre PSDE și PSD România, fiind remarcat dialogul foarte bun dintre cele două formațiuni politice atât la nivel bilateral, cât și în cadrul marii familii social-democrate europene și internaționale.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România