DECLARAŢIE // „Maia Sandu, cel mai bun PARTENER pe care poate să îl aibă România în R. Moldova”
„Președintele R. Moldova, Maia Sandu, are forța politică, maturitatea și viziunea necesară pentru a imprima direcția corectă proeuropeană, pentru a face reformele necesare ce vor duce într-un final la un trai mai bun pentru cetățeni". De această părere este liderul Partidului Mişcarea Populară (PMP) din România, Cristian Diaconescu, după o discuţie avută astăzi cu Maia Sandu.
„În această dimineață, am avut o discuție foarte bună cu doamna președinte al R. Moldova, Maia Sandu. M-a bucurat faptul că domnia sa și-a exprimat disponibilitatea de a avea un dialog pe teme de interes comun. Doamna președinte și-a reiterat încrederea că R. Modova va face pașii necesari pentru modernizarea atât de așteptată și va înregistra progrese majore pe drumul său european în cooperare strânsă cu România”, a scris Diaconescu pe Facebook.
Diaconescu este convins că Maia Sandu este politicianul în jurul căruia R. Moldova poate să își construiască un viitor mai bun.
„Știm cu toții, că Maia Sandu este mai mult decât o «prietenă a României» și reprezintă cel mai bun partener pe care poate să îl aibă țara noastră în R. Moldova”, a adăugat Diaconescu.
Liderul PMP a mai menționat că în cadrul discuțiilor, a asigurat-o pe Maia Sandu de tot sprijinul politic al formațiunii pe care o conduce, de faptul că își va folosi toate cunoștințele și expertiza pe care le-a dobândit în cariera sa de diplomat și va fi un avocat al interesului R. Moldova.
„Așa cum ani de zile am militat pentru ca R. Moldova să ajungă în poziția de a avea un Acord de Asociere și Cooperare cu UE, așa voi acționa și de acum înainte pentru a se face posibil procesul de integrare europeană”, a conchis sursa citată.
DOC // Motociclete și mașini de marcă „Mercedes”, „BMW”, „Nissan” sau „Citroen”, la prețuri cuprinse între 2 894 și 87 774 de lei: Serviciul Fiscal de Stat a scos la vânzare mijloacele de transport și piesele auto confiscate de autorități
Vizita lui Parlicov la „Gazprom”, o „eroare” a diplomației R. Moldova? „De ce să nu meargă o delegație tehnică în locul unei politice? Gândiți de zece ori!”
IGM: Peste 2 270 de ucraineni au obținut cetățenia R. Moldova în ultimii circa doi ani, iar alți 2 151 au fost recunoscuți ca fiind cetățeni moldoveni