Liderul Partidului „Șansă”, controlat de fugarul Ilan Șor, revoltat de PERCHEZIȚIILE desfășurate la domiciliile unor membri ai formațiunii: „Mascați, percheziții, rețineri, umilință...”
Domiciliile mai multor membri ai Partidului „Șansă”, formațiune construită pe ,,osemintele" Partidului „Șor”, au fost percheziționate astăzi de reprezentanții organelor de drept, într-un dosar privind pregătirea unor acțiuni de destabilizare în R. Moldova. Acest lucru a fost confirmat de liderul formațiunii, Alexei Lungu.
„Membrii echipei Partidului „Șansă” au fost supuși în această dimineață din nou la o razie polițistă. Autoritățile moldovenești și-au arătat iarăși lumii fața adevărată, lașă și hidoasă… Din nou, a câta oară, mascați, percheziții, rețineri, umilință... Colegii noștri au avut parte de un tratament foarte dur: au fost ridicați din pat cu forța, intimidați”, a scris Lungu într-o postare pe Facebook.
Deși în privința membrilor reținuți sunt suspiciuni privind pregătirea unor acțiuni de destabilizare și perturbare a ordinii publice, Lungu face trimitere la normele democratice și valorile Uniunii Europene.
„Despre ce fel de democrație și de integrare europeană poate fi astăzi vorba!? Este oare democratic să închizi gura opoziției, să faci asupra ei presiuni înainte de alegeri!? Cum poate fi asta o cale de integrare în Uniunea Europeană?! E timpul ca Maia Sandu să înțeleagă și să accepte (dacă mai este capabilă să înțeleagă și alt limbaj, decât cel al represiunii): nu ne vom da bătuți! N-am ridicat mâinile în sus în tot acest răstimp, deși am fost persecutați încă de la înființarea partidului. Nu vom renunța nici acum. Nu vom ceda”, a mai scris acesta pe Facebook.
Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, și șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, au anunțat astăzi despre efectuarea mai multor acțiuni de urmărire penală într-un dosar privind pregătirea unor destabilizări de către gruparea criminală Șor, prin finanțări ilegale a unor partide politice. Doar într-un apartament conspirativ au fost depistați 5,5 milioane de lei. Banii erau prevăzuți pentru organizarea unor proteste în R. Moldova, dar și la București.
FOTO // Cel mai COSTISITOR proiect de infrastructură rutieră din raionul Orhei a fost finalizat: Leagă satele Tabăra și Vatici
Fonduri facultative de pensii, în R. Moldova
Banca Națională a Moldovei a încheiat un memorandum de înțelegere cu banca centrală a Ungariei