Lemurienii au un obicei tare CIUDAT: se freacă cu miriapode toxice în zonele intime, iar cercetătorii au aflat de ce
Într-un moment de noroc, oamenii de știință au surprins câțiva lemurieni din Madagascar, din specia Eulemur rufifrons, frecându-se cu miriapode toxice în zona genitală și anală. Mai mult, din când în când chiar ronțăiau târâtoarele.
Prima oară când au observat această ciudățenie a fost în 2016. Cea care a observat este Louise Peckre, cercetător în Germania, aflată în expediție în Madagascar în acea vreme, arată Science Alert.
Aceasta și colegii ei au observat că lemurienii culegeau miriapode toxice după ploaie, după care le frecau cu sârg de coadă, zonele anală și genitală, iar apoi chiar începeau să le mestece. Repetau aceste mișcări, iar la un moment dat în colțul botului apărea un lichid portocaliu. Uneori, chiar înghițeau miriapodele, după acest „tratament”.
Sigur că un astfel de comportament dă de gândit. Și totuși nu e lipsit de explicații. Practic, e o formă de auto-medicație. Cu ajutorul toxinelor conținute de miriapode, primatele scăpau de alți paraziți, care le dădeau mâncărimi sau chiar le consumau din resursele nutritive din organism, făcându-i să slăbească.
Lemurienii se tratau doar cu miriapode din specia Sechelleptus, care secretă toxine pentru a se apăra, aveau să observe cercetătorii apoi. Mai ales un fel de toxine - unul care gonește țânțarii și care poate extermina paraziții din intestine și sistemul gastric, după cum se arată într-un raport publicat de jurnalul Primates.
Sursa: ziare.com
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani