00:55:07 19.01.2025
Stiri

Legumele care se plantează în luna mai. Așa vei avea o recoltă bogată

Actualitate 28.04.2023 07:30 Vizualizări1785 Autor: Ziarul National
Legumele care se plantează în luna mai. Așa vei avea o recoltă bogată

Luna mai se apropie și, odată cu ea, și temperaturile calde, astfel că nu trebuie să ne mai facem griji cu privire la îngheț! Prin urmare, este o perioadă prielnică pentru a ne apuca serios de grădinărit și de a cultiva o bună parte din legumele preferate. Solul cald va permite o germinare rapidă și creșterea rapidă a plantelor!

A avea o grădină de legume în spatele casei este un lucru foarte benefic, dar și prietenos cu buzunarul nostru. De asemenea, asta ne poate oferi o siguranță că ceea ce punem pe masă pentru membrii familiei este sănătos, fără ingrediente chimice adăugate. O grădină de legume de casă este rentabilă și ne oferă liniște și siguranță deoarece știm ce ajungem să punem pe masă pentru membrii familiei.

Ceea ce trebuie să știm, însă, este că legumele trebuie plantate în momente diferite din diverse motive, inclusiv din cauza temperaturilor și a datelor de recoltare. Dar există o mare varietate de bunătăți care pot fi plantate în luna mai ți care ar trebui să fie gata de recoltare până la sfârșitul verii sau începutul toamnei.

Cultivarea legumelor în propria grădină poate fi distractivă, frustrantă sau o combinație a celor două. Cât de productivă va fi recolta va depinde, în foarte mare măsură, de cât de bine ți-ai planificat treburile. Haide să vedem, așadar, ce legume sunt numai bune de plantat în ultima lună de primăvară.

Ei bine, potrivit specialiștilor, putem planta răsaduri de ardei, roșii, castraveți, varză, gulie, conopidă, broccoli, țelină, ceapă, praz, vinete. Înainte de plantarea acestora ar fi indicat să facem o curățare / erbicidare a solului.

Răsadurile de varză timpurie, conopidă, broccoli și castraveți se plantează doar pe pământ umed, la o temperatura de 7-10 grade Celsius. Daca nu a plouat, trebuie udat terenul, lucru ce trebuie repetat și după plantare.

Răsadurile vor avea roade după 50-60 de zile, timp în care trebuie prășit pământul de 2 ori și udat din 10 în 10 zile. Este important să controlezi mereu răsadurile pe măsură ce cresc și nu ezitata să apelezi la insecticide naturale dacă identifici paraziți: purici, fluturi, muște.

Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.12.2024 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anul politic 2024, î...

30.12.2024 09:55 Valeriu Saharneanu Valeriu Saharneanu // Rezidenții tran...

27.12.2024 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // Maia Sandu, al doile...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cine credeți că va prelua puterea în R. Moldova, după alegerile parlamentare din 2025?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md