Legume de APRILIE care te apără de cancer


E sezonul legumelor care-ți dau ocazia să-ți refaci rezervele de substanțe nutritive esențiale și care previn cancerul. Află ce legume nu trebuie să-ți lipsească din meniu!
Spanacul – superalimentul contra cancerului la sân
Spanacul furnizează nu doar fier, ci și vitamine și minerale. Un consum regulat, potrivit clickpentrufemei.ro, ajută la prevenirea cancerului la sân și la esofag. Spanacul este bogat în antioxidanți cu efect antiinflamator. Acidul folic prezent în spanac contribuie la formarea aminoacizilor care duc la reînnoirea globulelor roșii și cicatrizarea țesuturilor.
Morcovii – previn cancerul la plămâni
Au un aport energetic scăzut (30 de calorii/morcov mediu) și sunt bogați în antioxidanți. Conțin carotenoizi, care neutralizează radicalii liberi în exces și care au efect protector împotriva cancerului la plămâni. Au efect protector și împotriva maladiilor cardiovasculare. Conținutul lor de fibre previne riscul de ateroscleroză, reglează funcția intestinală și scade nivelul de colesterol. Vitamina A dă strălucire tenului.
Țelina – previne cancerul la ficat
Are aport caloric scăzut și este recomandată în curele de slăbire, fiindcă induce rapid senzația de sațietate. E bogată în antioxidanți, cu efect anfiinflamator (în cazul bolnavilor de astm) și antibacterian. Este o sursă excelentă de fibre și are efect diuretic – de aceea e recomandată când ai retenție de apă sau când vrei să urmezi o cură de detoxificare. Are efect preventiv în cazul maladiilor cardiovasculare și împiedică înmulțirea celulelor canceroase. Studiile arată că ar putea preveni apariția cancerului la ficat. Are efect regulator asurpa tensiunii arteriale.
Ridichea roșie – contra cancerului la ovare
Consumată în mod regulat, ridichea ajută la protecția contra maladiilor cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și altor maladii cronice. Studii recente au demonstrat efectul pozitiv al consumului de ridichi împotriva cancerului la plămâni, la ovare și la rinichi. Inclusiv frunzele sale conțin antioxidanți. Are aport scăzut de calorii, deci e recomandată și în curele de slăbire. Conținutul său de fibre duce la buna funcționare a tractului intestinal.













































































