Kremlinul, precizări URGENTE despre starea de sănătate a lui Putin, după ce președintele rus s-a scăpat că este supus unor „examinări regulate”. Zvonurile s-au concentrat pe mai multe tipuri de cancer și boala Parkinson
Kremlinul a fost nevoit să lanseze rapid o declarație în care neagă că Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate, după ce acesta a recunoscut că se supune unor examinări regulate la un spital de top din Moscova.
Dictatorul rus, în vârstă de 72 de ani, a făcut aceste declarații în timpul unei sesiuni televizate alături de ministrul sănătății, Mikhail Murashko, menită să încurajeze oamenii să se vaccineze împotriva gripei.
„Medicii de la Spitalul Clinic Central, unde fac tot felul de controale regulate, recomandă de asemenea să te vaccinezi cu medicamente produse pe plan intern,” a spus Putin.
Acest lucru a dus evident la speculații cu privire la starea medicală a dictatorului, speculații pe care consilierii săi s-au grăbit să le respingă.
Agenția de știri de stat TASS a fost folosită pentru a insista că Putin „nu are probleme de sănătate”, subliniind că vizitele sale la spital au fost pentru controale de rutină.
Purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, a spus: „A avut în vedere examenele medicale de rutină.”
Într-o întâlnire televizată separată, miercuri, Putin – despre care se zvonește că a suferit tratamente repetate cu botox – părea că se scărpina pe față.
Starea de sănătate a lui Putin a fost subiectul unor intense speculații acum câțiva ani, mai ales în timpul pandemiei, când a luat măsuri de securitate excepționale, oficialii fiind nevoiți să stea în carantină timp de două săptămâni sau mai mult înainte de a-l întâlni.
Acest lucru a dus, de asemenea, la apariția faimoasei sale mese lungi – când nimeni nu avea voie să stea aproape de el.
Au existat rapoarte că el tuțea fără oprire, iar mâinile și picioarele sale făceau mișcări bruşte, aparent involuntare.
În mai multe ocazii, a părut să se deplaseze șchiopătând.
Zvonurile s-au concentrat pe mai multe tipuri de cancer și boala Parkinson.
Scurgerile de informații sugerau că Putin călătorea regulat însoțit de un chirurg oncolog, în timp ce observatorii au remarcat absențe lungi și misterioase din vedere, cu întâlniri „preînregistrate” difuzate pentru a da impresia că el lucra activ.
Aproape un an în urmă, Kremlinul a fost nevoit să nege afirmațiile făcute de canalul de Telegram General SVR și de analistul politic rus Dr. Valery Solovey că Putin ar fi murit - și ar fi fost înlocuit cu o dublură.
Cu toate acestea, în ultimul an, Putin a călătorit frecvent și a interacționat cu oameni la evenimente oficiale și neoficiale.
De asemenea, a făcut campanie într-o „alegere” prezidențială văzută pe scară largă ca fiind fraudată, pentru a se asigura că nu poate pierde.
Sănătatea sa pare să fi fost mult mai bună, deoarece acesta urmează itinerarii oficiale solicitante, călătorind mult mai mult decât o făcea acum câțiva ani, atât în Rusia, cât și în străinătate.
Luna trecută, s-a dezvăluit că oamenii de știință ruși au fost obligați să predea detalii despre cele mai recente cercetări în lupta împotriva îmbătrânirii, într-o presupusă încercare de a-l rejuvena pe Putin și cercul său de aliați.
Putin a avut dintotdeauna un interes pentru anti-îmbătrânire, dar acum pare să existe o nouă urgență în căutarea „longevitații active”, conform raportărilor.
Ministrul sănătății ar putea avea probleme după ce a răspuns comentariilor lui Putin sugerând că dictatorul este o persoană „mai în vârstă”.
„Anul acesta, vreau să subliniez că au fost pregătite vaccinuri speciale cu o protecție maximă împotriva virusului gripal pentru persoanele în vârstă”, a spus Murashko.
În mai, a existat un raport conform căruia Putin are patru medici permanent în serviciu la reședința sa oficială principală, Novo-Ogaryovo, care dispune de un set de camere medicale la parter.
„Există constant patru medici și 111 gărzi de securitate de serviciu”, a spus VChK-OGPU, care are legături cu serviciile secrete, conform Daily Mail.
Peste 600 de școli din R. Moldova utilizează deja catalogul electronic: Mai mult de 100 au renunțat în totalitate la catalogul pe hârtie
Însărcinatul cu afaceri al Moscovei în R. Moldova, convocat la sediul MAE: „Responsabilitatea pentru criza energetică din regiunea transnistreană revine exclusiv Federației Ruse și companiei Gazprom, care au decis să sisteze livrările de gaze”
Capacitatea comercială necesară pentru a acoperi 100% din consumul de energie electrică în ziua de 10 ianuarie, rezervată cu succes la hotarul cu România