Johammer 1, o motocicletă cum n-ai visat. Iată ce poate face!
Electric este noul cuvânt care defineşte viitorul noilor game auto-moto, iar Johammer 1, creaţia austriecilor de la Johammer e-mobility GmbH, nu face rabat de la această regulă.
Motocicleta prototip pe care firma austriacă intenţionează să o pună în producţie cu ajutorul unei campanii de strângere de fonduri se dovedeşte a fi un vehicul cu utilitate extinsă, remarcă Bloomberg.
Dincolo de detaliile privind autonomia şi viteza bestiei pe două roţi, J1 se poate transforma rapid într-o sursă de energie pentru casa ta, dacă bateria acesteia este conectată la un sistem de panouri fotoelectrice pentru perioada în care motocicleta stă liniştită în parcare.
Dar acestea sunt amănunte care ţin mai mult de uzul gospodăresc al vehiculului, în vreme ce pe noi ne interesează detalii legate de abilitatea bestiei de a cuceri şoselele.
În primul rând, J1 se face remarcată prin forma sa neobişnuită, pe care Johann Hammerschmid, fondatorul companiei, preferă să o asemene cu aceea a unui cal.
Corpul din polipropilenă are furca înfiptă direct în el, o inovaţie în designul clasic al vehiculelor pe două roţi.
Deja 60 de exemplare ale primei generaţii Johammer bâzâie de doi ani prin Europa Centrală, motorul electric asigurându-le o autonomie de 300 km.
J1 este versiunea îmbunătăţită a motocicletei pe care austriecii vor să o pună în vânzare în două modele diferenţiate de performanţele lor.
Astfel, J1.200, versiunea de top a motocicletei electrice, are un preţ de vânzare de 25.000 de euro şi se dovedeşte capabilă să parcurgă 215 km pe trasee offroad sau 300 km în mediu urban cu o singură încărcare.
La priză, durata de încărcare a bateriei este de 3,5 ore, dar aceasta acceptă şi varianta încărcării rapide, care necesită totuşi 80 de minute de aşteptare.
Nu vei vedea niciun ceas afişat pe bordul motocicletei tale, toate informaţiile fiindu-ţi livrate în oglindă-display retrovizoare.
Viteza bestiei electrice este limitată la 120 km/h, J1 dovedindu-se un cruiser inedit care îţi permite să savurezi în linişte peisajele rurale din centrul Europei, iar abilitatea sa de a-ţi asigura un strop de energie în plus acasă se dovedeşte şi mai interesantă.
Sursa: business24.ro
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md
Cadrele didactice din Chișinău își vor primi salariile! Ministerele Educației și Finanțelor au găsit, împreună cu Primăria Chișinău, 209 milioane de lei
De ce votul util înseamnă Nicolae Ciucă și nu Lasconi sau Geoană