Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat cu o ceremonie de peste o oră şi jumătate. China i-a transmis ştafeta Italiei
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing s-au încheiat, duminică, după 19 zile de întreceri la 15 sporturi, cu o ceremonie de o oră şi jumătate, în care China i-a transmis ştafeta gazdei următoarei ediţii, Italia.
În 2026, JO de iarnă vor fi găzduite de Milano şi Cortina d’Ampezzo. „Declar închisă cea de-a 24-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, Beijing 2022. Conform tradiţiei, fac apel la tinerii lumii să se strângă în patru ani la Milano Cortina, Italia, pentru a sărbători cea de-a 25-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă", a fost mesajul de încheiere al preşedintelui CIO, Thomas Bach.
La competiţia de la Beijing au participat aproape 3.000 de sportivi, între care şi 22 de români. Pe primul loc în clasamentul pe medalii a încheiat Norvegia, cu 37 de medalii (16 de aur, 8 de argint şi 13 de bronz).
Pe locul doi a încheiat Germania, cu un total de 27 de medalii, iar pe trei a terminat China, cu 15 medalii.
Ceremonia de închidere a JO, care a durat o oră şi 40 de minute, a inclus momente artistice cu mesaje de armonie, optimism şi unitate.
Spre deosebire de ceremonia de deschidere, la ceremonia de închidere delegaţiile au intrat în arenă fără o anumită ordine, doar fondatoarea JO, Grecia, fiind prima, iar China, ţara gazdă, ultima.
După intrarea sportivilor în arenă, imagini interesante au fost oferite de componenţii lotului de patinaj artistic al SUA.
Au fost omagiaţi voluntarii care au ajutat la organizarea JO, s-au intonat imnurile Chinei şi cel olimpic, dar şi cel al Italiei, interpretat de cântăreaţa Malika Ayane şi de violonistul Andrea Zanon.
Beijing a scris istorie în acest an, devenind primul oraş care a găzduit atât Jocuri Olimpice de vară, cât şi de iarnă.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România