Iubiri celebre // Săraca fată bogată
Din societatea înaltă a SUA, sec. XX // Barbara Hutton
Moștenitoare a imperiului Woolworth (lanțuri de magazine în întreaga lume), personalitate din înalta societate a SUA, Barbara Hutton este cunoscută pentru viața extravagantă pe care a dus-o, dar și pentru activitățile sale filantropice. Mass-media a denumit-o „săraca, fată bogată” pentru modul său de viață risipitor. A reușit să facă praf averea adunată cu trudă de către bunicul ei.
Copilărie
A fost marcată de suicidul mamei sale când aceasta avea doar șase ani. Fetița a găsit corpul neînsuflețit al mamei. Apoi a fost abandonată de către tatăl său, dată în custodia diferitelor rude și îngrijită de guvernanta sa.
Crește un copil introvertit și socializează foarte puțin cu colegii. Unicul confident este verișorul său Jimmy, fiul surorii mamei sale.
Moștenitoare
La vârsta de șapte ani, moștenește o mare avere, devenind „cea mai bogată fetiță din lume”.
Este crescută în regulile de bonton. La 21 de ani, intră în posesia moștenirii lăsate de către mama sa, circa 50 mln. de dolari (echivalentul a 800 mln. de dolari în anul 2000) care a transformat-o în una dintre cele mai bogate femei din lume.
Probleme psihologice
Deși adesea a fost calificată ca una dintre cele mai norocoase femei, care avea sau putea avea tot ce-și dorea, opinia publică a ignorat întotdeauna problemele psihologice cu care s-a confruntat Barbara Hutton pe parcursul întregii vieți, care rezultau adesea din abuzul bărbaților cu care a fost căsătorită.
Primii doi bărbați au luat-o în căsătorie doar din interes. A fost supusă la multe violențe și asuprită fizic și psihologic de către contele danez Curt Heinrich, chiar bătută și spitalizată forțat. În perioada când era căsătorită cu acest conte și locuia în Danemarca, cade victimă a drogurilor și dezvoltă o formă severă de anorexie nervoasă care n-a părăsit-o tot restul vieții.
Căsătorii
A avut nenumărați bărbați, printre care și șapte soți:
1. Așa-zisul prinț georgian Alexis Mdivani - 1933-1935;
2. Contele danez Curt Heinrich - 1935-1938;
3. Actorul american Gary Grant - 1942-1945;
4. Principele rus Igor Troubetzkoy - 1947-1951;
5. Diplomatul și pilotul de curse, dominicanul Porfirio Rubirosa – 1953;
6. Baronul german Gottfried von Cramm - 1955-1959;
7. Pierre Raymond Doan - 1964-1966.
Exces în toate
De-a lungul anilor, apărea pe la diferite întruniri în stare de ebrietate. Obișnuia să bea votcă la micul dejun și să cheltuiască în prostie pe bijuterii. A aruncat banii și pentru a-și face iubiții fericiți.
Cu timpul a început să achiziționeze bijuterii în neștire. Cheltuia foarte mult pentru soții ei. Pentru dărnicia sa nemărginită față de cel de-al treilea bărbat, actorul Cary Grant, presa îi numea - când erau împreună - Cash’n Cary (banii și Carry).
S-a făcut remarcată prin excesul de lux. În anii ’50, și-a construit un palat în stil arhitectonic japonez în Mexic pe un teren de 120 de mii de metri pătrați, la fel și o reședință de lux în Maroc.
Ultimii ani
Moartea fiului său într-un accident de avion a aruncat-o pe Barbara într-o stare de stres profund. Situația ei economică era la fel la apus de soare. Ultimii ani de viață și i-a petrecut în unul din apartamentele sale. A murit de infarct miocardic la vârsta de 66 de ani, având în cont doar 4 000 de dolari!
Guvernul de la Chișinău, răspuns pentru liderul separatist Krasnoselski: „Moldovagaz” va achiziționa gazul natural și-l va livra în regiunea transnistreană. Tiraspolul insistă ca plata, achiziția și transportarea să fie efectuate de companii terțe
Centralele electrice regenerabile instalate în R. Moldova au atins la finele lunii decembrie 2024 capacitatea-RECORD de 580 MW. Aceste capacități asigură 16,72% din consumul anual al republicii noastre
Locuitorii capitalei care au pavat o bucată de teren destinat spațiilor verzi pentru a-și putea parca mașinile au investit degeaba: Parcarea neautorizată a fost demontată