Iubiri celebre // În căutarea iubirii veșnice
Mari interpreți români // A făcut din viața ei o poveste
Cântăreață de muzică ușoară, compozitoare, textieră, realizatoare de emisiuni tv și actriță, Corina Chiriac este renumită nu doar pentru talentul muzical, ci și pentru nonconformismul de care a dat dovadă întotdeauna. În adolescență, doamna muzicii ușoare românești își dorea să ajungă arheolog, dar destinul a avut alte planuri cu ea. Cu doi părinți muzicieni nici nu avea cum să fie altfel.
„Debuturi”
Este fiica a doi muzicieni (tatăl - compozitor) și angajați ai Conservatorului din București. Studiază vioara timp de șase ani. La 16 ani, debutează la Radioteleviziunea Română în cadrul emisiunii „Debuturi”. Câștigă premiul de popularitate al celui mai tânăr concurent.
Studiază la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. I-au fost întotdeauna dragi șansonetele franțuzești. Debutează la concursul tv „Steaua fără nume”. Se face cunoscută în România cu „Valurile Dunării”. Timp de doi ani, figurează pe 58 de discuri-compilații apărute la „Electrecord”. În anul 1971, la 22 de ani, reprezintă România la „Cerbul de aur” cu melodia „Inimă, nu fii de piatră”.
Vibrațiile visurilor incompatibile
S-au cunoscut la un festival de muzică. Era cel mai de succes cântăreț din fosta Cehoslovacie. S-a îndrăgostit de un bărbat dorit de toate femeile, făcând ani la rând naveta în țara lui. Karel Gott și Corina Chiriac au fost chiar la un pas de căsătorie. Nimeni nu știe ce a oprit-o… Unii spun că nu ar fi vrut să renunțe la țara natală, alții spun că de vină ar fi fost regimul, că s-ar fi temut de soții Ceaușescu și de Securitate - și astfel povestea de dragoste a Corinei s-a transformat într-o poveste de iubire interzisă. Cert este că a cântat în fosta Cehoslovacie până în 1983, când i s-a ridicat pașaportul și nu i s-a mai permis să părăsească România decât în anumite țări.
În anul 2008, artistul s-a căsătorit cu o ospătăriță care i-a dăruit un copil.
Depresia
În cartea sa „Căutând iubirea” descrie anii de depresie pe care i-a trăit. Spunea că a trecut prin nenorocirile astea pentru că fusese refuzată. Nu mai contează nici de ce, nici de către cine. Nici în ce context. În refuz contează respingerea. Mai ales în refuzul uscat, egal cu veninul lichid.
Alt fel de fericire
A avut mai multe experiențe amoroase care au fost sortite eșecului. Fericirea este probabil momentul acela scurt de extaz când întâlnești un bărbat care îți place sau îți cumperi o geantă, sau dai cu un parfum extraordinar. Genul ăla de fericire ține puțin și nu e durabil.
Spune că ar miza mai mult pe o pace interioară, care este rezultatul unei împăcări cu sine, cu destinul. Crede că viața este un șir de lecții pe care le învățăm până închidem ochii și că regretele își au locul în viața fiecăruia dintre noi.
Fiecare vârstă vine cu frumusețea și bucuriile ei. Este o femeie practică, la ea lucrurile trebuie să aibă utilitate și o folosință imediată.
Ordine în priorități
A ales cariera și acolo a dat totul, pentru că a fost educată să devină un artist profesionist: „Părinții mei credeau că voi fi o mare violonistă. Eu am crezut că voi fi o mare actriță, dar am ajuns cântăreață”.
Căsătorie
După 30 de ani a aflat că mulți bărbați au fost îndrăgostiți de ea, că au suferit în tăcere.
A fost căsătorită, vreme de patru ani, cu omul de afaceri Virgil Anastasiu, de care a divorțat în 1997, în America. Se zvonea că ar fi lăsat-o pentru o altă femeie, însă bărbatul a negat totul, spunând că era soția perfectă. Voia ca el să stea mai mult cu ea, iar el voia ca ea să participe mai mult la viața lui mondenă.
Mereu tânără
A încercat să-și descopere sufletul-pereche, însă până la 66 de ani nu a reușit. Artista crede că în această viață nu-i este predestinat să se îndrăgostească. Întotdeauna elegantă, continuă să aibă concerte atât în Țară, cât și în străinătate. Emisiunea ei tv, „Opriți timpul”, are o mare priză la public.
„Fericirile mari sunt mai distrugătoare decât marile supărări”, Corina Chiriac.
ISW: ,,Rusia exploatează criza energetică din R. Moldova pentru a crea condiții care să justifice o viitoare agresiune"
Putin este pe cale să PIARDĂ ultimul instrument de șantaj energetic asupra R. Moldova. Recean: „Cu linia electrică Vulcănești-Chișinău în funcțiune, vom putea transporta energie electrică fără a trece prin nodul energetic al MGRES"
PREMIERĂ // Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, vizită istorică în Republica Moldova