Îți ÎNCARCI telefonul noaptea? Vezi ce se întâmplă cu mobilul tău dacă procedezi așa
Într-adevăr, când vorbim despre încărcarea telefoanelor, există o serie de reguli de care trebuie să ții cont. Dar, de asemenea, există și o serie de reguli care nu au niciun temei și de care ar trebui să uiți.
Nu spunem că aceste mituri nu ar fi avut sens cu ani în urmă, dar grație avansării tehnologiei, bateriile litiu-ion actuale sunt în curs de perfecționare. Cele folosite de companiile mari precum Samsung și Apple sunt făcute astfel încât să reziste între trei și cinci ani.
Încărcătoarele care nu sunt originale sunt fatale pentru baterie
Unul dintre principalele mituri se referă la faptul că orice încărcător altfel decât original îți va distruge iremediabil bateria. Aici există un sâmbure de adevăr, și anume că ar fi de preferat să eviți încărcătoarele ieftine, cumpărate din locuri obscure. Un experiment făcut de cei de la Lifehacker arată că, într-adevăr, încărcătoarele originale sunt de preferat, dar și cele provenite de la retaileri de încredere, precum Belkin și KMS funcționează.
Nu ar trebui să îți folosești telefonul în timp ce se încarcă
Există motive înfricoșătoare în spatele acestui mit. Oamenii cred că folosirea telefonului în timp ce acesta se încarcă îl va face să explodeze sau să electrocuteze utilizatorul. Acest lucru i s-a întâmplat unei chinezoaice în iulie 2013 cu un iPhone 4, dar folosea un încărcător terț. Așadar, dacă folosești un încărcător de încredere, nu ar trebui să ai teamă.
Încărcarea telefonului pe timp de noapte îl va distruge
Cu toții ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ținem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru ca bateria să se încarce complet. Există însă credința că această activitate ar afecta durata de viață a bateriei în timp. Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane și tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer și sunt suficient de „inteligente” pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.
Sursa: playtech.ro
Avertismentul unui membru al Consiliului de Observatori de la „Moldovagaz”: „Există un risc mare ca Moldovagaz să nu mai poată cumpăra gaze. Avem rezerve până la sfârșitul lui decembrie și trebuie să numim administrare externă”
LEGE // Cei care vor „clona” uniformele militarilor sau polițiștilor din R. Moldova riscă amenzi de la 1 000 până la 8 000 de lei
Doar circa 2% din refugiații ucraineni și-au găsit de lucru în R. Moldova: Cei mai mulți au fost angajați în Chișinău și Bălți