Isinbaeva a dezvăluit de ce i s-a interzis să participe la JO: „Dumnezeule, e ridicol! O să râdeţi, dar nu e deloc amuzant!"
Elena Isinbaeva nu participă la Jocurile Olimpice din Brazilia, deşi atleta din Rusia fusese desemnată portdrapelul ţării sale. Sportiva în vârstă de 34 de ani a postat în această dimineaţă, pe o reţea de socializare, un text amplu în care încearcă să explice motivele care au dus la excluderea sa din delegaţia Rusiei, informează prosport.ro.
„Dragi prieteni, astăzi a devenit în sfârşit clar pentru mine de ce IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism) nu mi-a permis să particip la Rio. O să râdeţi, dar nu e deloc amuzant, e cât se poate de trist. WADA şi IOC nu au nicio probă prin care să mă acuze. IAAF nu are nicio probă prin care să mă acuze de dopaj, nu am făcut niciodată aşa ceva în întreaga mea carieră, singura problemă e că în ultimii 2 ani am trăit şi m-am antrenat în Rusia.
Dumnezeule, e ridicol! Alţi atleţi se pot antrena fără probleme în ţările lor, eu trebuia să-mi părăsesc familia şi antrenorul pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. IAAF nu are nicio probă nici împotriva Dariei Klishina, dar ea poate participa la Rio pentru că în ultimii trei ani a trăit şi s-a antrenat în Statele Unite ale Americii. Preşedintele IAAF nu a oferit niciun răspuns clar la întrebarea de ce Isinbaeva e descalificată. Este complet ignorată această întrebare. Nu există transparenţă, nu există răspunsuri, dar eu nu renunţ. Mă antrenez în continuare şi sper ca această nedreptate să se încheie curând", a fost mesajul sportivei din Rusia.
Delegaţia Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfăşura în perioada 5-21 august, este compusă din 266 de sportivi, conform declaraţiilor făcute de ministrul Sportului, Vitaly Mutko. Nu toţi cei 266 de sportivi sunt însă siguri în acest moment că vor şi concura la Jocurile Olimpice. În ultimele zile, lotul de înot a fost decimat cu alţi şapte membri, iar cel de haltere - cu 8 sportivi - a fost exclus în întregime. În aceste zile, alte federaţii internaţionale analizează problema Rusiei, inclusiv IHF, care a cerut teste andidoping pentru toată echipa de handbal feminin, înainte de a oferi OK-ul pentru trupa lui Evgeny Trefilov.
La sfârşitul lunii iunie, oficialii IAAF au modificat regulamentul organizaţiei pentru a permite atleţilor ruşi să participe la competiţiile internaţionale ca şi sportivi independenţi. 4 iulie a fost data limită până la care sportivii puteau depune cereri individuale de participare la Olimpiadă, fără, însă, a putea să-şi reprezinte ţara. Competiţia din Brazilia se va desfăşura în perioada 5-21 august.
Nu există temei pentru creșterea tarifelor la energia electrică. R. Moldova a cumpărat de la începutul anului 280 de mii MWh, la prețul mediu de circa 126,75 de euro/ MWh. Puțin peste 60 la sută din energie a fost livrată de România
Producția de energie regenerabilă atinge valori-record în R. Moldova: A acoperit a cincea parte din consumul zilei de ieri pe malul drept al Nistrului
Nicolae Negru, în ziua în care Donald Trump este învestit președinte al SUA: „Politica externă a SUA poate influența destinul R. Moldova pe două căi indirecte foarte importante”