Ion Ceban recunoaște că Primăria Chișinău este bântuită de CORONAVIRUS. „În unele direcții, peste jumătate dintre angajați sunt BOLNAVI. R. Moldova este în valul al treilea și posibil avem și o tulpină moldovenească”
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, recunoaște că Primăria Chișinău este bântuită de noul coronavirus, iar în acest sens a semnat o dispoziție ca angajații instituției să lucreze de acasă. Totodată, toate ședințele planificate vor avea loc în regim online, a declarat edilul astăzi, în cadrul ședinței tradiționale de luni.
„Situația nu e deloc ușoară. În Primăria Chișinău avem foarte multe cazuri. Sunt situații în care în unele direcții peste jumătate dintre angajați sunt bolnavi. Efectivul este infectat și, de astăzi, am decis ca oamenii să lucreze de acasă. Vor lucra de la birouri când va fi necesar. De asemenea, în primărie va fi restricționat în totalitate accesul. Toate ședințele vor fi trecute pe online”, a precizat Ceban.
Sursa citată a mai adăugat că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat autoritățile municipale despre prezența noii tulpini britanice, care este mult mai periculoasă.
„Avem confirmare de la Ministerul Sănătății despre prezența noii tulpini britanice de coronavirus, fapt care explică virulența sporită a virusului. Specialiștii ne spun că R. Moldova este în valul al treilea de pandemie. Europa centrală și de est sunt extrem de afectate de acest val, iar țara vecină - Ucraina - este în top trei țări după incidență. Cu siguranță și R. Moldova este în top și posibil avem deja și o tulpină națională moldovenească”, a adăugat Ion Ceban.
Menționăm că, sâmbătă, primarul Ion Ceban nu agrea recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, prezidat de Maia Sandu, privind instituirea unui resticții radicale pentru o perioadă de două săptămâni cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus.
„Dacă ar exista scenariul unui lockdown în Republica Moldova, atunci trebuie să fie gândit clar cum să fie corelat în diverse activități economice, sociale, astfel ca să existe un mecanism compensator pentru oameni. Despre acest lucru am vorbit astăzi la ședința Consiliului Suprem de Securitate. De exemplu, dacă se închid activitățile economice, HORECA, piețele sau alți agenți economici, ar trebui să existe un mecanism compensator. Altfel oamenii nu vor face față. Totodată, aceste scenarii trebuie să colereze cu capacitatea de răspuns a sistemului de sănătate”, scria Ceban pe Facebook pe 13 martie curent.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania