ÎNTREBUINȚĂRI ale lămâilor despre care nu ți-a spus nimeni până acum
Lămâile sunt deosebit de utile atât pentru sănătate cât și pentru ritualul tău de înfrumusețare. Descoperă câteva întrebuințări ale lămâilor pe care nu le știai!
Ştim că lămâile au multă vitamina C şi întăresc sistemul imunitar, dar ele au şi un efect spectaculos asupra digestiei. Stimulează tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea toxinelor din corp, de aceea lămâia este adesea un ingredient des folosit de către persoanele care vor să slăbească.
Însă, aceste lucruri probabil că le știai deja. Te înșeli amarnic dacă crezi că lămâile sunt bune doar pentru digestie și slăbit, pentru limonadă sau pentru a conferi aromă cremelor pentru prăjituri.
Lămâie au mult mai multe proprietăți și pot să fie un aliat de încredere atât pentru sănătate, cât și pentru ritualul tău de frumusețe. Printre întrebuințările enumerate de BrightSide se face referire chiar și la proprietățile anticancerigene ale lămâilor. Astfel că, dacă îți plac lămâile și le consumi cu regularitate ai toate motivele să continui cu acest obicei sănătos, în special după ce vei descoperi și alte beneficii ale acestui fruct.
Iată câteva întrebuințări ale lămâilor despre care nu ți-a spus nimeni până acum
Lămâile au proprietăţi anticancerigene
Toate fructele conţin substanţe care sunt extrem de benefice pentru corp, însă citricele s-au dovedit un aliat important în lupta împotriva cancerului. Potrivit celui mai recent studiu publicat în US National Library of Medicine National Institutes of Health se pare că sucul de citrice are un efect puternic împotriva cancerului. Lămâile furnizează corpului o cantitate însemnată de vitamina C, calciu, fier, magneziu, potasiu şi fibre.
De asemenea, o substanţă care se regăseşte atât în miez cât şi în coajă, numită D-limonene, s-a dovedit că previne anumite tipuri de cancer, cum ar fi cel mamar, pulmonar şi hepatic.
Lămâile au efect anti-îmbătrânire
Chiar dacă nu putem să stopăm acest proces natural de îmbătrânire a pielii, specialiştii sunt de părere că lămâile ne pot ajuta să diminuăm ridurile şi să stimulăm regenerarea epidermei. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, uleiul de lămâie protejează pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi. De asemenea, consumul de lămâi stimulează producţia colagenului, redând astfel elasticitatea pielii. Foloseşte lămâia sau coaja de lămâie pentru măşti faciale, după cum recomandă Academia Americană de Dermatologie şi vei constata rezultatele după o lună.
Apa cu lămâie chiar te ajută la slăbit
Ştim că lămâile au multă vitamina C şi întăresc sistemul imunitar, dar ele au şi un efect spectaculos asupra digestiei. Stimulează tranzitul intestinal şi favorizează eliminarea toxinelor din corp, de aceea lămâia este adesea un ingredient des folosit de către persoanele care vor să slăbească. Dieta cu lămâi are un efect asupra grăsimii, deoarece în urma unui studiu apărut în US National Library of Medicine National Institutes of Health s-a constatat că acest proces de detoxifiere cu suc de lămâie stimulează arderea grăsimilor.
Sucul de lămâie protejează ficatul de boli
Începe ziua cu un pahar mare de apă cu multă zeamă de lămâie, deoarece este una dintre cele mai bune modalităţi să stimulezi sistemul digestiv şi să favorizezi eliminarea toxinelor din ficat. Trebuie să ştii că pectina din lămâie acţionează asupra tranzitului intestinal şi ajută la eliminarea reziduurilor din intestine. Dacă pui lecitină în suc, aceasta împreună cu uleiurile existente în coaja lămâilor organice acţionează eficient asupra ficatului, ajutându-l în procesul de detoxifiere.
O băutură simplă pe care o poţi face acasă în fiecare dimineaţă: o lămâie întreagă, 1/2 cană cu apă, o linguriţă de lecitină, 2-3 linguriţe cu ulei de cocos sau măsline extravirgin, o capsulă cu vitamina E şi puţin ghimbir. Aceste ingrediente se amestecă împreună şi se lasă la infuzat în frigider până a doua zi.
Lămâile sunt eficiente pentru durerea în gât
Tot vitamina C este cea care acţionează ca un antioxidant şi antibacterian natural, stimulând sistemul imunitar, astfel că lămâile sunt foarte eficiente pentru a trata infecţiile şi durerile în gât. Amestecă miere de albine cu apă călduță şi lămâie pentru a prepara o băutură care calmează durerea în gât.
Lămâile îmbunătăţesc funcţiile cerebrale şi reduc stresul
Pe lângă alţi nutrienţi, lămâile au un conţinut ridicat de potasiu care este important pentru sănătatea creierului. Potrivit unui studiu, potasiul poate activa neuronii implicaţi în gândirea pozitivă şi joacă un rol important în reglarea nivelului de serotonină. De asemenea, potasiul te ajută să gestionezi mai uşor stresul.
Sucul de lămâie calmează arsurile solare
Ca să calmezi arsurile solare poţi să faci acasă un remediu natural care are la bază zeama de lămâie. Amestecă o lingură cu zeamă de lămâie cu apă de trandafiri şi suc de castraveţi. Înmoaie o batistă în acest amestec şi aplică pe zona afectată de soare, lăsând să acţioneze timp de 30 de minute. Castraveţii şi lămâile au capacitatea de a ameliora arsurile solare, reducând roşeaţa şi senzaţia de usturime.
Lămâile sunt bune pentru a atenua cicatricile rămase de la acnee
Vitamina C din conţinutul lor stimulează producţia colagenului şi regenerarea pielii, astfel că sucul de lămâie funcţionează de minune în tratarea unor cicatrici minore lăsate de acnee. Amestecă suc de lămâie cu ulei de cocos extravirgin şi aplică acest amestec pe zonele cu probleme.
Sursa: eva.ro
Jim Carrey a desenat o caricatură a Melaniei Trump care a pus Twitter-ul pe jar
Cât valorează inelul de logodnă personalizat primit de Maria Sharapova
Cum le-a schimbat trecerea timpului pe cele mai frumoase actrițe de la Hollywood. Imagini vechi de peste 20 de ani