Întrebări pentru SIS, după dezvăluirile care trădează slugărnicia lui Dodon față de serviciile secrete rusești: „La mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) este instituția care ar trebui să ne apere statul de infiltrarea unor „trădători și agenți secreți” și niciun funcționar de rang înalt, cu acces la informații confidențiale, nu poate să-și asume responsabilitățile fără a fi verificat, fără avizul prealabil al acestei instituții, susține directorul executiv al Asociației de Politică Externă de la Chișinău (APE), Victor Chirilă.
Având în vedere dezvăluirile făcute în investigațiile Centrului „Dossier” și RISE Moldova, potrivit cărora președintele R. Moldova ar fi o „păpușă” a serviciilor secrete rusești, acesta trimițând la Moscova pentru „coordonare” documente de stat ale R. Moldova, Victor Chirilă a adresat public mai multe întrebări către SIS.
CITIȚI și INVESTIGAȚIE // Lacheii serviciilor secrete rusești din R. Moldova: Igor Dodon își coordonează până și discursurile cu Moscova
„Este șeful statuluj absolvit de aceasta verificare de integritate? Dacă nu, și cred că nu, care a fost avizul SIS pentru actualul șef de stat? În lumina recentei investigații RISE - Dossier, s-a autosesizat SIS pe marginea informațiilor publicate?”, întreabă directorul APE.
CITIȚI și Nicolae Negru, despre investigația Dossier și Rise: „Avem DOVADA că Dodon este un INFORMATOR al serviciilor secrete ruse, iar politica externă „echilibrată” este ghidată de Kremlin, în interesul Rusiei. CEC ar trebui să-l EXCLUDĂ din cursă”
Potrivit lui Victor Chirilă, „la mijloc este nu doar siguranța statului, dar și onoarea, credibilitatea Serviciului de Informații și Securitate”.
„Cred că Parlamentul R. Moldova ar trebui să ceară audierea șefului SIS pe marginea acestei investigații”, susține disrectorul APE.
Alegărorii din R. Moldova cu cetățenie română au ieșit în număr mare să aleagă PREȘEDINTELE României. Peste 80 000 de persoane au votat la cele 59 de secții de votare din R. Moldova
Un rabin cu cetățenia R. Moldova, ucis în Emiratele Arabe Unite. Tel Avivul promite răzbunare, iar Chișinăul monitorizează situația
Alegeri prezidențiale în România: Număr-record al cetățenilor români din R. Moldova care au mers la urne pentru a alege președintele tuturor românilor