Instituirea VINIETEI a adus în bugetului statului o sumă IMPORTANTĂ. Nici autorităţile nu s-au aşteptat
Serviciul Vamal a eliberat de la începutul anului peste 280 de mii de vinete, adică în valoare de circa 36 de milioane de lei, chiar dacă anterior prognoza să acumuleze puţin peste 20 de milioane de lei. De asemenea, în bugetul statului au mai intrat aproximativ trei milioane de lei, bani proveniţi de pe urma aplicării amenzilor posesorilor de automobile care nu-şi achiziţionau viniete sau nu şi le prelungeau.
Serviciul Vamal îndeamnă cetăţenii să aibă o atitudine responsabilă şi să respecte procedura de achitare a vinietei. „Datorită mecanismelor de control şi sistemului automatizat de evidenţă, gestionat de Serviciul Vamal, orice tentativă de fraudare a legii va fi depistată cu aplicarea sancţiunilor conform legii”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
Serviciul Vamal ţine să le amintească şoferilor ce riscă în cazul în care nu au vinietă. Amenda variază între 2 000 şi 6 000 de lei.
Vinieta - taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele neînmatriculate în Republica Moldova, se aplică începând cu 1 noiembrie 2012. Perceperea vinietei este efectuată de către organul vamal, care eliberează un certificat standardizat ce confirmă achitarea vinetei şi termenul ei de valabilitate.
VIDEO // Un nou atac armat în Sydney. Patru persoane au fost înjunghiate într-o biserică, în timpul slujbei. Momentul, transmis LIVE
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline? Nici nu-ţi imaginezi
Marina Tauber oferă DETALII despre mitingul de duminică. Deputata infirmă că s-ar pregăti destabilizări: „Va fi o acțiune pașnică. Protestele, mitingurile sunt acțiuni democratice”