Inspectorii ANSA, atenți la anunțurile privind comercializarea medicamentelor de uz veterinar: Ce au descoperit atunci când s-au dat drept cumpărători
Au monitorizat anunțurile de pe rețelele de socializare privind comercializarea medicamentelor de uz veterinar și s-au dus să „cumpere”.
Inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au efectuat astăzi o „cumpărătură de control” și așa au descoperit persoana care vindea, încălcând cerințele sanitar-veterinare și în condiții interzise, medicamente de uz veterinar importate în condiții neclare.
Mai exact, inspectorii ANSA au contracarat o tentativă de comercializare ilegală a medicamentului de uz veterinar BA-TICK, aparent fabricat în Turcia, propus spre vânzare pe site-uri specializate pentru potențiali consumatori din domeniul apiculturii.
„Produsul dat este eliberat doar în baza de prescripție veterinară, fiind destinat doar pentru tratamentul bovinelor, ovinelor și câinilor. Cazul urmează a fi investigat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Persoanele care se fac vinovate vor fi sancționate conform cadrului normativ. Medicamentele de uz veterinar depistate, au fost ridicate drept probe conexe cazului investigat, urmând a fi declanșate procedurile de confiscare”, arată ANSA într-un comunicat de presă.
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii de animale, apicultorii și medicii veterinari atestați să procure medicamente de uz veterinar doar din locuri autorizate - farmacii veterinare sau depozite farmaceutice veterinare, excluzând comerțul ilicit.
Utilizarea medicamentelor veterinare de proveniență dubioasă generează riscuri grave de sănătate pentru animale și om.
METEO // Vremea schimbă foaia: Cod galben de scădere a temperaturii medii zilnice și de ghețuș
VIDEO // România ADERĂ astăzi la programul Visa Waiver. Când vom putea călători propriu-zis fără viză în SUA. Care sunt documentele, costurile și pașii care trebuie urmați
R. Moldova a cumpărat energie electrică în valoare de peste 15 MILIOANE de euro de la începutul anului 2025. Peste 57% din energia consumată provine din România