Ingrediente MIRACULOASE pe care să le incluzi în ritualul tău de îngrijire
Lăptişorul de matcă este o substanţă cu proprietăţi extraordinare pentru pielea ta, care îi fascinează de ani de zile pe cercetătorii din întreaga lume. Învaţă cum să-l foloseşti.
Unele remedii naturale sunt de-a dreptul uimitoare. Au o concentraţie foarte mare de vitamine, minerale şi substanţe deosebit de benefice pentru sănătate şi frumuseţe. Iată câteva dintre acestea şi metode pe care să le incluzi în tratamentele tale de înfrumuseţare:
Lăptişorul de matcă
Cu siguranţă ai auzit de acest produs apicol, atât de lăudat de medici, apicultori şi cosmeticieni, şi pe bună dreptate. Este o substanţă secretată de matcă, regina albinelor, cu rolul de a hrăni larvele în creştere. Conţine o gamă variată de substanţe nutritive - vitamine, minerale şi chiar compuşi cu rol antibacterian. Pentru pielea ta, lăptişorul de matcă este un concentrat hrănitor, care o ajută să se regenereze, să se vindece şi să devină luminoasă în mod natural. Este foarte important să ştii că lăptişorul de matcă se păstrează numai la frigider, fiind un produs care îşi pierde proprietăţile în contact prelungit cu aerul.
Amestecă o linguriţă cu miere cu un gram de lăptişor de matcă. Întinde apoi pe faţă şi masează delicat, lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte-te.
Uleiul de măceşe
Arbustul cu fructe roşii care creşte în ţara noastră spontan, pe câmp şi la marginea drumurilor, este o adevărată comoară. Uleiul din măceşe este un ingredient cu proprietăţi excelente pentru piele, printre care estomparea ridurilor şi prevenirea apariţiei altora noi prin stimularea producţiei de colagen, reducerea petelor pigmentare şi hidratarea în profunzime. Este puternic antioxidant datorită concentraţiei ridicate de vitamina C, fiind de 50 de ori mai mare decât în cazul lămâilor. Aplică seara, înainte de culcare, câteva picături de ulei de măceşe pe degete şi masează-ţi delicat tenul.
Bicarbonatul de sodiu
Te-ai fi gândit că un ingredient atât de banal, pe care sigur îl ai în bucătăria ta, poate fi un aliat de bază în tratamentele de înfrumuseţare? Bicarbonatul este unul dintre cele mai eficiente exfoliante naturale. Te ajută să elimini celulele moarte de la suprafaţa pielii, care blochează porii şi determină apariţia punctelor negre, a coşurilor şi comedoanelor. Este foarte uşor de folosit: umezeşte-ţi faţa, pune o jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu în palme şi masează cu grijă tenul, apoi clăteşte-te.
Ceaiul verde
Antioxidanţii conţinuţi de ceaiul verde sunt o adevărată comoară pentru tenul tău. Previn apariţia ridurilor prin combaterea radicalilor liberi, responsabili pentru degradarea celulelor şi îmbătrânirea prematură. Pe lângă faptul că are efecte extraordinare asupra sănătăţii tale dacă îl consumi zilnic, ceaiul verde poate fi inclus cu succes şi în ritualurile tale de îngrijire. Aplică sub formă de comprese reci pe ochi, pentru a reduce pungile şi cearcănele, dar foloseşte şi sub formă de tonic, pentru efectele sale de micşorare a porilor.
Nicolae Ciucă, sprijinit de VETERANII de la Nistru, din trupele speciale „Burunducii”: ,,Noi, cei care am înfruntat şi apărat în 1992 Basarabia la Nistru contra hoardelor ruseşti ce astăzi pustiesc Ucraina vă suntem alături! Cu Dumnezeu înainte!”
VIDEO // Marcel Ciolacu, anunț ISTORIC de la Budapesta: ,,România va intra în spațiul Schengen terestru din 1 ianuarie 2025"
Aproape 600 de mii de persoane au solicitat deja compensații la energie: Au mai rămas lapte zile pentru a depune cererile pe platforma compensatii.gov.md