Încă două cămine studențești din R. Moldova vor fi renovate, iar 300 de profesori din universități vor beneficia de cursuri de limbă engleză, cu susținerea Băncii Mondiale
Două cămine studențești din R. Moldova vor fi renovate, iar 300 de cadre didactice din universități vor beneficia de cursuri de limbă engleză, cu susținerea Băncii Mondiale.
Parlamentul a amendat astăzi Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care vizează Proiectul Învățământul Superior, după ce au fost făcute economii de circa 4,6 milioane de euro, iar acești bani vor fi cheltuiți pentru alte necesități ale sistemului.
Mai exact, banii vor fi utilizați pentru renovarea a două cămine studențești și instruirea a 300 de cadre didactice la limba engleză sau alte limbi străine.
Totodată, resursele financiare vor mai acoperi costurile acreditării a 16 programe în limba engleză.
Acordul de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare a fost semnat în anul 2020 și prevede alocarea unui împrumut de 35,7 milioane de euro. Până în 2024, prin intermediul proiectului, au fost elaborate 305 standarde de calificare în 18 domenii, peste 2 500 de manageri și cadre didactice au fost instruite în monitorizarea calității, evaluarea și actualizarea calificărilor sau asigurarea calității. De asemenea, au fost digitalizate registrele diplomelor emise de instituțiile de învățământ superior în perioada 1992 – 2008. În cadrul proiectului, șapte instituții de învățământ superior și șase colegii pedagogice din R. Moldova beneficiază de modernizări ale infrastructurii instituțiilor și ale programelor de studii conform cerințelor pieței muncii.
Proiectul Învățământul Superior va fi implementat până la sfârșitul anului 2025.
Venea din Slovacia și a vrut să intre în R. Moldova cu o armă nedeclarată, dar i-a fost confiscată la vamă
Aura Șova, primele declarații, după ce a câștigat sezonul 12 Vocea României. Ce va face cu premiul cel mare: „Mie nu îmi lipsește nimic. Am un acoperiș deasupra capului, am ce să mănânc”
De la vulnerabilitate, la incluziune: Asociația PRODOCS oferă sprijin pentru copiii din centrele de plasament