Importatori din Spania, Suedia, Orientul Mijlociu, Franța și Marea Britanie, interesați să inițieze colaborări cu producătorii de fructe și legume din R. Moldova
Importatori din Spania, Suedia, Orientul Mijlociu, Franța și Marea Britanie s-au arătat interesați să inițieze sau să extindă colaborarea cu producătorii de fructe și legume din Republica Moldova, în cadrul expoziției „Fruit Attraction”, care s-a desfășurat săptămâna trecută în Madrid, Spania.
La cea de-a XV-a ediție a „Fruit Attraction” a participat și 12 producători și exportatori de fructe din R. Moldova, alături de peste 90 000 de potențiali cumpărători din 135 de țări, care sunt în căutarea celor mai avantajoase oferte de fructe și legume, precum și a celor mai recente tendințe din industrie.
„Importatorii prezenți au menționat că își doresc să extindă lista parteneriatelor cu producători de fructe din R. Moldova, în primul rând datorită faptului că mulți consumatori apreciază tot mai mult gustul fructelor, dar și pentru că că tot mai mulți furnizori oferă fructe conform standardelor de calitate în materie de certificare, ambalare și livrare. Printre cele mai solicitate sunt prunele și merele moldovenești, în special varietățile Stanley și President pentru prune și Gala, Red Chief, Red Golden, Florina pentru mere”, arată USAID Moldova într-un comunicat de presă.
„Cerințele de bază din partea cumpărătorilor sunt respectarea specificațiilor de calitate și ambalaj”, susține Asociația „Moldova-Fruct”.
Participarea la expoziția internațională, la standul comun: „Moldova – un gust deosebit” a fost posibilă datorită suportului proiectului USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, Agenției de Investiții și al Western NIS Entreprise Fund.
Șoferii din Transnistria, obligați să susțină examene teoretice și practice la ASP pentru obținerea permiselor de conducere: Chișinăul îi ajută pe transnistreni să evite examenele în statele care s-au angajat să recunoască actele emise în R. Moldova
Podul de la Buțeni a intrat în reparații: Lungime de 26,5 metri, lățime de 12 metri și investiții de peste 12,3 milioane de lei
Terenurile agricole mici, vândute și cumpărate mai ușor: Nu va mai fi necesară autentificarea notarială