IMPORTANT // Cetățenii R. Moldova trebuie să demonstreze proveniența banilor la procurarea bunurilor cu valori mai mari de 200 000 de lei
Cetățenii R. Moldova care planifică să-și procure atât bunuri imobile, cât și mobile, costul cărora vor depăși suma de 10 mii de euro, echivalentul a 200 de mii de lei, vor trebui să declare de unde au provenit banii din care urmează să efectueze tranzacția, notează Camera Notarială a Moldovei (CNM).
Dacă operațiunea pare suspectă, notarul este în drept să ceară solicitantului să dovedească proveniența sumelor tranzacționate, iar titularii pot fi suspectați printre altele de evaziune fiscală sau spălare de bani.
Directiva europeană împotriva spălării banilor se aplică în Republica Moldova şi încearcă să scoată la lumină banii negri, transmite bizlaw.md.
Potrivit legislației, notarul este în drept să informeze Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor despre cazurile devenite cunoscute cu privire la spălarea banilor, utilizând canale ordinare de comunicare – serviciul poștal, e-mail, telefon.
CSP, nemulțumit de felul în care politicul atacă Procuratura Anticorupție: „Expunerile publice ale demnitarilor față de activitatea procurorilor trebuie să fie echilibrate, responsabile și fundamentate pe o analiză obiectivă”
Recean cere Tiraspolului LISTA beneficiarilor ajutorului oferit de UE. Chișinăul NU va admite ca gazul să fie folosit de MMZ sau fermele de crypto: „Dacă vom identifica o abatere de la utilizarea corectă a ajutorului, atunci vom interveni”
Alte cinci persoane care adunau „soldați” pentru „armata” Moscovei cu scopul de a deturna rezultatele alegerilor din R. Moldova riscă până la cinci ani de închisoare: Și-au șters pe degeaba aplicația băncii ruse când au văzut știrile la televizor