Igor Grosu, la Vilnius, despre revenirea Aeroportului în gestiunea statului: Cetățenii vor beneficia de „mai multe rute spre mai multe destinații, la prețuri accesibile”
Guvernarea de la Chișinău este decisă să schimbe lucrurile în justiție, în pofida „rezistenței” sistemului judecătoresc, astfel încât „marii corupți” să-și primească pedepsele și să „nu mai controleze” situația din R. Moldova.
Mesajul a fost transmis marți de către spicherul Igor Grosu în timpul unei întrevederi la Vilnius cu cetățenii R. Moldova stabiliți în Lituania.
„Suntem determinați să mergem până la capăt, chiar dacă rezistența în sistemul judecătoresc e mare. Suntem datori și obligați în fața cetățenilor să pedepsim marii corupți și să nu le permitem să ne mai controleze țara”, a afirmat Igor Grosu.
Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost numărul curselor aeriene care fac legătura dintre Chișinău și alte state. Președintele Parlamentului a informat audiența că, după aproape zece ani, Aeroportul Internațional Chișinău a revenit în gestiunea statului.
CITIȚI și Premierul a cerut MIDR și APP să prezinte, în maximum o lună, un plan de dezvoltare a Aeroportului și „calcule clare” pentru revizuirea taxei de 9 euro: „AIC a fost întors statului cu sânge și aceste procese vor fi ireversibile”
„Acum instituțiile responsabile au misiunea să asigure funcționarea optimă, de acum înainte, așa încât cetățenii să beneficieze de mai multe rute, spre mai multe destinații, la prețuri accesibile”, a adăugat Igor Grosu.
Amintim că, președintele Parlamentului, Igor Grosu, întreprinde în perioada 3 - 5 aprilie curent, la invitația omologului său de la Vilnius, o vizită oficială în Republica Lituania. Oficialul de la Chișinău a discutat cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, președinta Seimasului, Viktorija Čmilyté-Nielsen, și cu prim-ministrul Ingrida Šimonytė.
Aditivul alimentar E171, folosit în mod special în paste tartinabile, supe, sosuri pentru salate sau suplimente alimentare, interzis în R. Moldova, la fel ca în UE: ANSA sporește controalele
CSE, măsuri URGENTE pentru a nu admite deconectarea energiei electrice după 1 ianuarie 2025. Unele întreprinderi își vor schimba PROGRAMUL de lucru, iar administratorii clădirilor publice și unităților comerciale vor limita iluminatul cu 30%
Îndemnul Maiei Sandu pentru cetățenii R. Moldova, în contextul situației de pe piața energetică: „Mici schimbări în obiceiurile noastre zilnice pot avea un impact mare – ne ajută să economisim energie și să reducem costurile”