Igor Dodon se va RUGA de liderul separatist Krasnoselski, care a AMENINȚAT deschis Chișinăul cu „utilizarea forței”, să-i permită să ajungă la meciurile FC Sheriff din Liga Campionilor
Socialistul Igor Dodon intenționează să ajungă la meciurile de pe teren propriu ale campioanei FC Sheriff din Liga Campionilor, dar încă nu e sigur dacă va fi lăsat de așa-zișii grăniceri transnistreni să ajungă la Tiraspol. Totuși, fostul președinte are planul B – îl va suna direct pe liderul separatist Vadim Krasnoselski ca să-i permită să ajungă pe arena FC Sheriff, care va găzdui meciurile cu Șahtior Donețk, Real Madrid și Inter Milano.
„Eu vreau să ajung la meci (cu Șahtior Donețk de săptămâna viitoare n.r.), dar nu știu dacă voi reuși. Poate la alt meci… El le-am promis fiilor mei că vom merge și sper că mi se va permite să ajung la Tiraspol. Dacă se întâmplă ceva, atunci o să-l sun pe Vadim Nicolaevici (Krasnoselski n.r.) ca să-mi permită să trec. Dar cu siguranță voi ajunge la unul din meciuri, pentru că e un moment istoric”, a declarat aseară Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.
În același context, Dodon a lăudat autoritățile de la Tiraspol și finanțatorii FC Sheriff pentru performanța obținută – calificarea în premieră în grupele Ligii Campionilor. Socialistul a adăugat că R. Moldova nu are un stadion așa de frumos ca la Tiraspol.
„Sheriff este un club moldovenesc, un club din Tiraspol, regiunea transnistreană. Este o echipă afiliată Federației Moldovenești de Fotbal. Dacă nu era afiliat FMF, atunci clubul nu ajungea în această competiție internațională. FC Sheriff reprezintă R. Moldova pe arena internațională. Bineînțeles că meritele pentru această performanță aparțin Tiraspolului, ei au investit în acest club și sunt bravo că au investit. Nimeni de pe malul drept al Nistrului nu a reușit să facă asta. Ei au construit un stadion foarte frumos, care nu există în Moldova. Trebuie să recunoaștem asta și să le spunem bravo. Sportul unește malul drept și cel stâng al Nistrului. Și nu doar sportul, dar și multe altele” a conchis Dodon.
De menționat că zilele trecute, la așa-zisa aniversare a 30-a de la formarea forțelor armate ale Transnistriei, Vadim Krasnoselski a amenințat deschis Chișinăul.
„Nimeni nu știe cu adevărat ce se va întâmpla în continuare. Nu exclud utilizarea forței pentru rezolvarea problemei transnistrene, opțiuni dificile. Niciun politician moldovean nu și-a luat libertatea de a spune: „Refuzăm aceste măsuri”. Nu există așa ceva. Până în prezent, Moldova nu a răspuns pentru crimele sale de război. Nu a răspuns pentru atacurile teroriste împotriva poporului transnistrean, nu și-a exprimat regretul pentru genocidul împotriva poporului transnistrean. Nu există consecințe juridice și de drept pentru acest război, absolut nicio remușcare. Iar dacă cineva nu își regretă crimele, înseamnă că este gata să săvârșească altele.
Acei teroriști care au împușcat oameni în ceafă sunt numiți „eroi”. Da, acolo sunt eroi – cei care au ucis. Iar noi avem proprii eroi – cei care au apărat. Aceasta este diferența fundamentală”, a spus Krasnoselski în discursul său.
Un muncitor a căzut în groapa șantierului, la Ciocana
Intenționa să ajungă în Europa, tranzitând ilegal Republica Moldova: Un ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră
Profirie Skramtai, un cunoscut dirijor din R. Moldova și fost conducător al Corului „Doina”, s-a stins din viață în Lituania